Karamelový cheesecake s příchutí tyčinek Mars dostane každého mlsouna

Upečte si dort, který si získá srdce každého mlsálka. Plná chuť karamelu a čokolády v jemném krému nápadně připomíná chuť tyčinek Mars. Tento krémový zákusek si navíc připravíte za půl hodiny a pak jen stačí dát chladit.  🙂
  • Porcí: 8
  • Celkový čas přípravy: 35 minut
  • Čas přípravy: 30 minut
  • Čas vaření: 5 minut

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 g čokoládových sušenek (bez čokoládové polevy)
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 20 g másla
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 50 g nasekané mléčné čokolády
  • 3 čajové lžičky želatiny
  • 60 ml vařící vody
  • 500 g žervé/lučiny
  • 110 g moučkového cukru
  • 3 tyčinky Mars, nasekané

Postup

1

Sušenky nahrubo rozmixujeme. Poté přilijeme rozpuštěné máslo a mixujeme dál, dokud se vše nespojí.

2

Tuto směs rozprostřeme v libovolné nádobě (ideální je pečící forma s průměrem 20 cm) a silně přitlačíme na dno tak, aby se vytvořila jednolitá vrstva, jenž bude základem dortu.

3

Necháme cca 30 minut zchladnout, nebo dáme do lednice.

4

Mezitím dáme do hrnce 2 lžíce smetany, hnědý cukr a zbylé máslo. Zahříváme a po dobu 3 – 4 minut na mírném plameni promícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak dáme stranou.

5

V druhém hrnci rozpustíme čokoládu a 2 lžíce smetany. Opět mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se nespojí. Dáme stranou.

6

Rozpustíme želatinu ve vařící vodě a šleháme vidličkou, dokud se nerozpustí. Dáme stranou.

7

Pomocí šlehače vyšleháme žervé a moučkový cukr, dokud se vše nespojí.

8

V další míse ušleháme zbylou smetanu, dokud ji nevyšleháme ve šlehačku.

9

Do mísy s našlehaným žervé přidáme želatinu a nasekané tyčinky Mars.

10

Dále přidáme smetanu, kterou ovšem nevšleháme, ale jen jemně přimícháme, aby příliš nespadla.

11

Z této směsi žervé a šlehačky oddělíme polovinu a dáme ji na vrstvu sušenek z kroku 1 až 3. Na směs nalijeme polovinu čokoládové a karamelové polevy z kroků 4 a 5. Vezmeme jídelní nůž a povrch krému z žervé politým polevou zakrojíme tak, aby se poleva dostala i do hloubky krému a vznikl tam mramorový efekt.

12

Krok 11 opakujeme i s druhou polovinou krému a polev.

13

Hotový dort zakryjeme a necháme hodinu v lednici. Dort můžeme dozdobit nasekanou tyčinkou mars, či nasekanou čokoládou.

14

Dobrou chuť. 🙂

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Škvarková pomazánka se smaženou cibulkou

Originální slané krekery se slaninou za 15 minut

Čokoládový dort Sacher – receptura nejbližší originálu

Francouzská cibulačka s metaxou!

Anklbens z cukety

Finský borůvkový koláč Mustikkapiirakka

Masové koule s rajčatovým ragú a polentovou kaší

Video: Pečené brambory nadívané rozteklým sýrem a ozdobené vajíčkem

Kokosové mléko za pár korun

Vývar s pohankovou jíškou

Bleskové borůvkové minimuffiny

Sladkokyselé kuře v těstíčku