
Sušenky nahrubo rozmixujeme. Poté přilijeme rozpuštěné máslo a mixujeme dál, dokud se vše nespojí.
Tuto směs rozprostřeme v libovolné nádobě (ideální je pečící forma s průměrem 20 cm) a silně přitlačíme na dno tak, aby se vytvořila jednolitá vrstva, jenž bude základem dortu.
Necháme cca 30 minut zchladnout, nebo dáme do lednice.
Mezitím dáme do hrnce 2 lžíce smetany, hnědý cukr a zbylé máslo. Zahříváme a po dobu 3 – 4 minut na mírném plameni promícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak dáme stranou.
V druhém hrnci rozpustíme čokoládu a 2 lžíce smetany. Opět mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se nespojí. Dáme stranou.
Rozpustíme želatinu ve vařící vodě a šleháme vidličkou, dokud se nerozpustí. Dáme stranou.
Pomocí šlehače vyšleháme žervé a moučkový cukr, dokud se vše nespojí.
V další míse ušleháme zbylou smetanu, dokud ji nevyšleháme ve šlehačku.
Do mísy s našlehaným žervé přidáme želatinu a nasekané tyčinky Mars.
Dále přidáme smetanu, kterou ovšem nevšleháme, ale jen jemně přimícháme, aby příliš nespadla.
Z této směsi žervé a šlehačky oddělíme polovinu a dáme ji na vrstvu sušenek z kroku 1 až 3. Na směs nalijeme polovinu čokoládové a karamelové polevy z kroků 4 a 5. Vezmeme jídelní nůž a povrch krému z žervé politým polevou zakrojíme tak, aby se poleva dostala i do hloubky krému a vznikl tam mramorový efekt.
Krok 11 opakujeme i s druhou polovinou krému a polev.
Hotový dort zakryjeme a necháme hodinu v lednici. Dort můžeme dozdobit nasekanou tyčinkou mars, či nasekanou čokoládou.
Dobrou chuť. 🙂