Zdravý oběd aneb dvě mouchy jednou ranou

Pro milovníky kuřat.

MONIkiss

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • kuře 1/2 ks
  • mrkev 2 ks
  • celer 1/2 ks
  • petržel – kořen 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • cibule 1 ks
  • brambor  4 ks
  • sůl 1 lžíce
  • pepř 1 špetka
  • zelenina na oblohu 1 ks
  • těstoviny do polévky 200 g
  • kmín 1 špetka
  • petrželka kudrnka 1 hrst
  • Kapusta růžičková 20 ks

Postup

1

Kuře vložíme i s cibulí, kapustou, česnekem a kořenovou zeleninou (očištěnou a nakrájenou na kousky) do většího hrnce se studenou vodou, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Mezitím si zvlášť uvaříme těstoviny do polévky dle návodu. Hodinu před tím, než bude hotová polévka si rozehřejeme troubu na 180°C a očištěné brambory si nakrájíme na kolečka a vyskládáme na plech na pečící papír. Posolíme a okmínujeme.

2

Když je trouba rozehřátá, tak do ní vložíme plech s brambory a pečeme dozlatova. Mezitím se dodělá polévka. Maso z polévky vyndáme (mělo by se nechat snadno oddělit od kosti) a necháme lehce okapat. Oddělíme stehno a psro a zbytek obereme, pokrájíme a vše vrátíme do polévky, aby nic neosychalo a vše zůstalo teplé. Polévku dochutíme podle chuti petrželkou a solí a přidáme do ní předem uvařené těstoviny. Brambory v troubě jsou již jistě také hotové, tak nabereme polévku a následně maso s bramborem, k čemuž přidáme nějakou zeleninkovou oblohu dle chuti. Dobrou chuť. Vývar s masem máme vždy ještě druhý den, což se hodí .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňová polévka

Video: Snadné indické kuře na másle s 9 druhy koření

Restovaná kuřecí prsa se žampiony, špenátem a sýrovou omáčkou za 30 minut

Video: Chlebový ježek ve stylu cheeseburgeru

Žitná pizza s mletým masem

Avgolemono – řecká citrónová polévka

Pikantní zapékaná quinoa se zeleninou, fazolemi a chilli

Špagety s dýňovou omáčkou a zeleninou

Vynikající hovězí na červeném víně pro jednoho

Čočkovo-dýňová polévka s pórkem

Boeuf bourguignon

Jednoduché bramborové curry s kuřecím masem