Malinové ovesné vločky

Spodní vrstva je tvořená vločkami, po zakousnutí ucítíte maliny a to všechno spojuje křupavá krusta. No není to nádhera?

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 2 hrnky mražených malin
  • 2 lžíce chia semínek
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 hrnek jablečného pyré nebo jablečné přesnídávky
  • 1 lžička přírodního vanilkového aroma
  • 1 bílý řecký jogurt
  • 1/2 hrnku nasekané hořké čokolády s oříšky
  • třtinový cukr dle chuti

Postup

1

Mražené maliny nasypte do misky a dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby nebo na sporák. Teplé maliny rozmačkejte vidličkou a přidejte chia semínka. Misku dejte stranou a nechte cca 10 minut odstát.

2

Mezitím si ve velké míse smíchejte ostatní suroviny. Na dno zapékací mísy navrstvěte polovinu vločkové směsi. Na tuto vrstvu rozetřete maliny. Maliny pak pokryjte druhou polovinou vloček.

3

Pečeme v troubě vyhřáté cca 190 stupňů cca 25–30 minut. Nahoře na vločkách by se Vám měla vytvořit křupavá krusta. Pokud jste nespotřebovali všechny maliny, můžete jimi pokrýt upečený dezert.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčný jahelník se švestkami

Kuře se zelenými fazolkami a zakysanou smetanou

Šípkový sirup

Veganské sushi

Fitness zebra koláč

Vepřové špalíky se schwarzwaldskou šunkou a tymiánem

Placka z jogurtového těsta plněná česnekem a rajčaty

Seitan – základní recept

Mrkvová buchta s opilými rozinkami a kakaovým tvarohem

Pikantní celerové hranolky z trouby

Míchaná vajíčka se špenátem a chilli

Jablečno-ořechové paleo pralinky bez přidaného cukru hotové za pár minut