Jablečný chlebíček

Ingredience na 10 porcí
Na 1 chlebíčkovou formu
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru (nemusí být plný)
- 2 hrnky hladké mouky – Babiččina volba Dortová
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce kakaa
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 2 lžíce rumu
- 160 g oloupaného jablka
Postup
Celkový čas přípravy: 45 min
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vyložte pečícím papírem.
Jablka nastrouhejte nahrubo.
V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a kakaem.
Ve větší míse prošlehejte vejce s cukrem. Přidejte rum a mléko. Promíchejte a pomalu zapracovávejte moučnou směs. Nakonec vmíchejte jablka.
Naplňte formu a vložte do trouby. Že bude chlebíček upečený poznáte tak, že zapíchnete doprostřed těsta špejli. Pokud jí vytáhnete suchou, je upečeno. Může to trvat cca 50 – 70 minut.

Nechte vychladnout.
Mohlo by vás zajímat: