fbpx

Ingredience na 10 porcí

Na 1 chlebíčkovou formu

  • 2 vejce
  • 1 hrnek cukru (nemusí být plný)
  • 2 hrnky hladké mouky – Babiččina volba Dortová
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 2 lžíce rumu
  • 160 g oloupaného jablka

 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vyložte pečícím papírem.

2

Jablka nastrouhejte nahrubo.

3

V míse smíchejte mouku s kypřícím práškem a kakaem.

4

Ve větší míse prošlehejte vejce s cukrem. Přidejte rum a mléko. Promíchejte a pomalu zapracovávejte moučnou směs. Nakonec vmíchejte jablka.

5

Naplňte formu a vložte do trouby. Že bude chlebíček upečený poznáte tak, že zapíchnete doprostřed těsta špejli. Pokud jí vytáhnete suchou, je upečeno. Může to trvat cca 50 – 70 minut.

Jablečný chlebíček
6

Nechte vychladnout.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře