
Ingredience
- 410 g čokoládových sušenek
Čokoládová vrstva I.
- 240 g krémového sýra (Lučiny, Philadelphie)
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 3 lžíce mléka
- 1/2 hrnku holandského kakaa
- 240 ml vyšlehané smetany
Čokoládová vrstva II.
- 310 g hořké čokolády nalámané na kousky
- 3/4 hrnku 40% smetany
- 3/4 lžičky vanilkového extraktu
Čokoládová vrstva III.
- 3/4 hrnku 40% smetany
- 1 1/2 lžíce holandského kakaa
- 1/4 hrnku moučkového cukru
Zdobení(volitelné)
- vaši oblíbenou čokoládovou polevu či topping
- mini čokoládové kousky/nalámanou čokoládu na malé kousky
Postup
- Na čokoládovou vrstvu I. -smíchejte krémový sýr, cukr a mléko. Přidejte kakao a smíchejte vše dohromady.
- Opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu. Dejte stranou.
- Na čokoládovou vrstvu II. -do horkuvzdorné mísy vsypejte čokoládové kousky. Rozehřejte v rendlíku smetanu a horkou ji nalijte na čokoládu. Nechte 7 minut stát a poté promíchejte čokoládu dohladka.
- Na čokoládovou vrstvu III. – vyšlehejte smetanu do polotuha, poté přidejte kakao a moučkový cukr. Vyšlehejte směs do tuha.
- Na dno formy o velikosti 22 x 33 cm položte 1 vrstvu sušenek.
- Rozložte na ně polovinu čokoládového krému I. a na něj polovinu krému II.
- Další vrstvu vyložte opět sušenkami. Poté natřete druhou polovinu krému I. a krému II. (stejně, jak v předešlém kroku).
- Nakonec dejte poslední vrstvu sušenek a potřete je krémem III. Na dozdobení použijte čokoládovou omáčku a malé kousky čokolády.
