Vláčné citrónové sušenky s krémovým sýrem a cukrovou polevou

Jemné sušenky, které jsou díky krémovému sýru velmi vláčné a příjemně ladí s cukrovou polevou na svém povrchu. Připravíte je do půl hodiny a skvěle chutnají v kombinaci s černým čajem :).
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: cca 25 kusů

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 110 g másla, změklého
  • 1/4 hrnku krémového sýru, změklého
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 velké vejce
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce citrónové kůry
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 2 1/2 – 2 3/4 hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli

Poleva

  • 1 1/2 lžíce vody
  • 3/4 až 1 hrnek moučkového cukru

Postup

1

Smíchejte máslo s krémovým sýrem, přidejte cukr, vejce a vanilkový extrakt. Dobře promíchejte a přidejte polovinu množství mouky, jedlé sody, sůl, škrob a citrónovou kůru.

2

Promíchejte a přilijte citrónovou šťávu a přisypejte zbytek mouky. Vytvořte hladké těsto, zabalte jej do potravinové folie a vložte do lednice aspoň na 2 až 3 hodiny.

3

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem a z přibližně lžíce a půl těsta formujte kulaté sušenky.

4

Pečte přibližně 8 až 10 minut, poté sušenky vyndejte a nechte je úplně vychladnout.

5

Na polevu smíchejte moučkový cukr s vodou do hladké pasty. Sušenky poté namáčejte v polevě nebo můžete polevu vložit do cukrářského sáčku a sušenky jí pocákat. Nechte zaschnout a servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
velikonoční tvoření s dětmi_čarujeme.cz1

Krémový čokoládový koláč s mátou

Nepečené řezy s čokoládovým krémem a sušenkami připravíte za 30 minut

Jablkový závin s dýňovo-tvarohovým krémem

Tvarohový koláč (sernik)

Pikantní hořčičná marináda s česnekem a bazalkou

Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Nadýchané piškotové řezy s bohatou vrstvou našlehané želatiny

Japchae – korejské nudle se zeleninou, houbami a masem

Bezé roláda se šlehačkou

Osvěžující salát s jablkem, brusinkami a mandlemi

Mini pizzy z lilku

Patizon s cottage sýrem s kuskusem a rýžovými vrtulemi