Extra čokoládové řezy s vysokým krémem a polevou

Na vrstvě vláčného čokoládového korpusu s lískovými oříšky leží nebezpečně vysoká a nadýchaná pěna z čokolády. Tyto krásné a poctivé řezy si získají jakoukoliv návštěvu a fungují jako hotový zábal na nervy. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 80 g hladké mouky
  • 40 g holandského kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 80 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 80 ml mléka
  • 50 ml oleje
  • 60 g mletých lískových ořechů
  • pomerančová kůra
  • 1 lžíce rumu
  • 40 ml vroucí vody

Tmavý krém

  • 100 g hořké čokolády (s 60 % kakaa)
  • 3 lžíce vody
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 100 ml smetany

Mléčný krém

  • 100 g mléčné čokolády
  • 2 lžíce vody
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 100 ml smetany

Prostřední krém

  • 100 g hořké čokolády (nějaká s příchutí, např. s brusinkami)
  • 200 ml smetany
  • 40 g nasekaných lískových ořechů

Poleva

  • 100 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany

Postup

1

Na korpus: smíchejte všechny suché přísady na korpus kromě ořechů a pomerančové kůry.

2

V druhé míse smíchejte všechny mokré přísady kromě vařící vody. Mokrou směs vmíchejte do suché s mixujte mixerem.

3

Pomalu vlívejte vroucí vody a stále mixujte na nejnižší rychlosti.

4

Vařečkou vmíchejte pomerančovou kůru a lískové ořechy. Těsto vlijte do kulaté formy o průměru asi 24 cm.

5

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Párátkem zkontrolujte, že je těsto upečené. Nechte 10 minut vychladnout a potom dejte vychladit do ledničky.

6

Potřete nutelou nebo jinou čokoládovou pomazánkou (není nutné).

7

Oddělte bílky od žloutků. Smíchejte metličkou bílky s cukrem a solí, dokud se cukr nerozpustí (asi 4 minuty).

8

Promixujte na nejvyšší rychlost a potom nechte asi 7 minut vychladnout. Na dotek musí být studená.

9

Rozpusťte čokoládu s 2 – 3 lžícemi vody. Přidejte žloutky a vmíchejte metličkou.

10

Čokoládu se žloutky dejte na sporák a vařte asi 3 minuty za stálého míchání, aby se zpracovaly žloutky.

11

Nechte čokoládovou směs chvíli vychladnout a do vlažné hmoty přidejte postupně bílky a míchejte metličkou, aby se vše spojilo.

12

Výsledný krém natřete na korpus. Vše dejte vychladnout do lednice.

13

Čokoládu rozpusťte ve smetanovém krému. Přidejte nasekané ořechy. Rozetřete na tmavý krém a dejte opět do lednice.

14

Zopakujte postup jako u tmavého krému.

15

Nalijte na prostřední krém a dejte chladit do lednice.

16

Rozpusťte čokoládu se smetanou. Nalijte na mléčný krém a dejte ztuhnout do lednice.

17

Až je vše pořádně ztuhlé, nakrájejte na řezy a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí melounová limonáda

Rychlá snídaňová kapsa z tortilly plněná rozteklým krémem, šunkou a vajíčkem

Rychlé ovesné sušenky ze 4 ingrediencí

Recept na svěží avokádový hummus ve 2 krocích

Pečené baby karotky s česnekem a parmazánem za 30 minut

Křehké podmáslové sušenky s medem bez rafinovaného cukru

Fitnessburger s pohankovou bulkou, kuřecím a řepou

Penne all´arrabbiata

Gratinovaný patizon

Dort red velvet

Olive all´ascolana

Patizon s cottage sýrem s kuskusem a rýžovými vrtulemi