
Korpus
Tmavý krém
Mléčný krém
Prostřední krém
Poleva
Na korpus: smíchejte všechny suché přísady na korpus kromě ořechů a pomerančové kůry.
V druhé míse smíchejte všechny mokré přísady kromě vařící vody. Mokrou směs vmíchejte do suché s mixujte mixerem.
Pomalu vlívejte vroucí vody a stále mixujte na nejnižší rychlosti.
Vařečkou vmíchejte pomerančovou kůru a lískové ořechy. Těsto vlijte do kulaté formy o průměru asi 24 cm.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Párátkem zkontrolujte, že je těsto upečené. Nechte 10 minut vychladnout a potom dejte vychladit do ledničky.
Potřete nutelou nebo jinou čokoládovou pomazánkou (není nutné).
Oddělte bílky od žloutků. Smíchejte metličkou bílky s cukrem a solí, dokud se cukr nerozpustí (asi 4 minuty).
Promixujte na nejvyšší rychlost a potom nechte asi 7 minut vychladnout. Na dotek musí být studená.
Rozpusťte čokoládu s 2 – 3 lžícemi vody. Přidejte žloutky a vmíchejte metličkou.
Čokoládu se žloutky dejte na sporák a vařte asi 3 minuty za stálého míchání, aby se zpracovaly žloutky.
Nechte čokoládovou směs chvíli vychladnout a do vlažné hmoty přidejte postupně bílky a míchejte metličkou, aby se vše spojilo.
Výsledný krém natřete na korpus. Vše dejte vychladnout do lednice.
Čokoládu rozpusťte ve smetanovém krému. Přidejte nasekané ořechy. Rozetřete na tmavý krém a dejte opět do lednice.
Zopakujte postup jako u tmavého krému.
Nalijte na prostřední krém a dejte chladit do lednice.
Rozpusťte čokoládu se smetanou. Nalijte na mléčný krém a dejte ztuhnout do lednice.
Až je vše pořádně ztuhlé, nakrájejte na řezy a podávejte.