Extra čokoládové řezy s vysokým krémem a polevou
Na vrstvě vláčného čokoládového korpusu s lískovými oříšky leží nebezpečně vysoká a nadýchaná pěna z čokolády. Tyto krásné a poctivé řezy si získají jakoukoliv návštěvu a fungují jako hotový zábal na nervy. 🙂

Ingredience
Korpus
- 80 g hladké mouky
- 40 g holandského kakaa
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 80 g cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- 2 vejce
- 80 ml mléka
- 50 ml oleje
- 60 g mletých lískových ořechů
- pomerančová kůra
- 1 lžíce rumu
- 40 ml vroucí vody
Tmavý krém
- 100 g hořké čokolády (s 60 % kakaa)
- 3 lžíce vody
- 2 vejce
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- 100 ml smetany
Mléčný krém
- 100 g mléčné čokolády
- 2 lžíce vody
- 2 vejce
- 1 lžíce cukru
- špetka soli
- 100 ml smetany
Prostřední krém
- 100 g hořké čokolády (nějaká s příchutí, např. s brusinkami)
- 200 ml smetany
- 40 g nasekaných lískových ořechů
Poleva
- 100 g hořké čokolády
- 100 ml smetany
Postup
Na korpus: smíchejte všechny suché přísady na korpus kromě ořechů a pomerančové kůry.
V druhé míse smíchejte všechny mokré přísady kromě vařící vody. Mokrou směs vmíchejte do suché s mixujte mixerem.
Pomalu vlívejte vroucí vody a stále mixujte na nejnižší rychlosti.
Vařečkou vmíchejte pomerančovou kůru a lískové ořechy. Těsto vlijte do kulaté formy o průměru asi 24 cm.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Párátkem zkontrolujte, že je těsto upečené. Nechte 10 minut vychladnout a potom dejte vychladit do ledničky.
Potřete nutelou nebo jinou čokoládovou pomazánkou (není nutné).
Oddělte bílky od žloutků. Smíchejte metličkou bílky s cukrem a solí, dokud se cukr nerozpustí (asi 4 minuty).
Promixujte na nejvyšší rychlost a potom nechte asi 7 minut vychladnout. Na dotek musí být studená.
Rozpusťte čokoládu s 2 – 3 lžícemi vody. Přidejte žloutky a vmíchejte metličkou.
Čokoládu se žloutky dejte na sporák a vařte asi 3 minuty za stálého míchání, aby se zpracovaly žloutky.
Nechte čokoládovou směs chvíli vychladnout a do vlažné hmoty přidejte postupně bílky a míchejte metličkou, aby se vše spojilo.
Výsledný krém natřete na korpus. Vše dejte vychladnout do lednice.
Čokoládu rozpusťte ve smetanovém krému. Přidejte nasekané ořechy. Rozetřete na tmavý krém a dejte opět do lednice.
Zopakujte postup jako u tmavého krému.
Nalijte na prostřední krém a dejte chladit do lednice.
Rozpusťte čokoládu se smetanou. Nalijte na mléčný krém a dejte ztuhnout do lednice.
Až je vše pořádně ztuhlé, nakrájejte na řezy a podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
čokoláda kakao ořechy řezy Dezerty
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře