Extra čokoládové řezy s vysokým krémem a polevou

Na vrstvě vláčného čokoládového korpusu s lískovými oříšky leží nebezpečně vysoká a nadýchaná pěna z čokolády. Tyto krásné a poctivé řezy si získají jakoukoliv návštěvu a fungují jako hotový zábal na nervy. 🙂

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 80 g hladké mouky
  • 40 g holandského kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 80 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 80 ml mléka
  • 50 ml oleje
  • 60 g mletých lískových ořechů
  • pomerančová kůra
  • 1 lžíce rumu
  • 40 ml vroucí vody

Tmavý krém

  • 100 g hořké čokolády (s 60 % kakaa)
  • 3 lžíce vody
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 100 ml smetany

Mléčný krém

  • 100 g mléčné čokolády
  • 2 lžíce vody
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 100 ml smetany

Prostřední krém

  • 100 g hořké čokolády (nějaká s příchutí, např. s brusinkami)
  • 200 ml smetany
  • 40 g nasekaných lískových ořechů

Poleva

  • 100 g hořké čokolády
  • 100 ml smetany

Postup

1

Na korpus: smíchejte všechny suché přísady na korpus kromě ořechů a pomerančové kůry.

2

V druhé míse smíchejte všechny mokré přísady kromě vařící vody. Mokrou směs vmíchejte do suché s mixujte mixerem.

3

Pomalu vlívejte vroucí vody a stále mixujte na nejnižší rychlosti.

4

Vařečkou vmíchejte pomerančovou kůru a lískové ořechy. Těsto vlijte do kulaté formy o průměru asi 24 cm.

5

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Párátkem zkontrolujte, že je těsto upečené. Nechte 10 minut vychladnout a potom dejte vychladit do ledničky.

6

Potřete nutelou nebo jinou čokoládovou pomazánkou (není nutné).

7

Oddělte bílky od žloutků. Smíchejte metličkou bílky s cukrem a solí, dokud se cukr nerozpustí (asi 4 minuty).

8

Promixujte na nejvyšší rychlost a potom nechte asi 7 minut vychladnout. Na dotek musí být studená.

9

Rozpusťte čokoládu s 2 – 3 lžícemi vody. Přidejte žloutky a vmíchejte metličkou.

10

Čokoládu se žloutky dejte na sporák a vařte asi 3 minuty za stálého míchání, aby se zpracovaly žloutky.

11

Nechte čokoládovou směs chvíli vychladnout a do vlažné hmoty přidejte postupně bílky a míchejte metličkou, aby se vše spojilo.

12

Výsledný krém natřete na korpus. Vše dejte vychladnout do lednice.

13

Čokoládu rozpusťte ve smetanovém krému. Přidejte nasekané ořechy. Rozetřete na tmavý krém a dejte opět do lednice.

14

Zopakujte postup jako u tmavého krému.

15

Nalijte na prostřední krém a dejte chladit do lednice.

16

Rozpusťte čokoládu se smetanou. Nalijte na mléčný krém a dejte ztuhnout do lednice.

17

Až je vše pořádně ztuhlé, nakrájejte na řezy a podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rybí pomazánka

Pavlova dortíky

Domácí dýňový koláč se skořicí a pomerančovou kůrou

Pečený losos

Špenátový koláč ve tvaru slunce

Zapečené brambory se zelím

Pravá domácí pizza

Opravdu rychlý dezert bez přidaného cukru

Ranná chia vzpruha

Boeuf bourguignon

Klasický domácí dýňový koláč s voňavým kořením

Melounový drink