Dostala jsem šílenou chuť na línou, sladkou snídani. Pořádný nadýchaný lívance zalitý javorovým sirupem a zasypaný čerstvým ovocem. Moje oblíbená varianta rozmačkat banány a přidat vejce nepřipadala v úvahu – neměla jsem vejce. A tak přišel na řadu experiment, a protože se to fakt povedlo, tak sdílím s váma. Třeba vám na nedělní brunch přijdou k chuti. Servírovala jsem i s domácí meruňkovou marmeládou, můžete třeba i s bílým jogurtem / zakysanou smetanou, skořicí, …, prostě na co máte zrovna chuť. Tak krásné líné víkendové ráno!
Vylizany Talir
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
2 zralé banány
½ hrnku pohankové mouky
½ hrnku rýžové mouky
1 hrnek smetany (vegani nahradí kupř. kokosovou)
javorový sirup a čerstvé ovoce na podávání
Postup
1
V misce vidličkou rozmačkáme banány na kaši.
2
Přidáme mouku a smetanu a vyšleháme do těsta.
3
Na pánvi či lívanečníku rozehřejeme kokosový olej a lívance osmahneme pěkně dozlatova. Podáváme přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem.