Rýžová kaše
Další z jídel, po kterých jsem se mohla jako dítě utlouct. Rýžovou kaši nám vždy dělala babička, já jí teď dělám také, ale místo mléka používám mléko rýžové a místo cukru rýžový sirup - takže kaše je opravdu RÝŽOVÁ.

Ingredience na 2 porce
- 200g bílé rýže
- 1l rýžového mléka
- špetka soli
- 4 lžíce rýžového sirupu
- lžička skořice
- hořká čokoláda na posypání
- lžíce kokosového oleje
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Nejprve musíme uvařit rýži v rostlinném mléce. Já jsem použila rýžové, můžete však zkusit i jiné, např. domácí kokosové nebo mandlové . Nejlépe rýži uvaříte, pokud máte termomix nebo podobný kuchyňský přístroj, jinak musíte rýži celou dobu míchat, aby se nepřipálila. V případě potřeby přidáme mléko. Při vaření osolíme špetkou soli a na závěr dosladíme rýžovým sirupem a ochutíme skořicí.
Podáváme posypané nastrouhanou hořkou čokoládou, místo másla použijeme kousky ztuhlého kokosového tuku.

TIP: V termomixu (či podobném přístroji) můžete kaši rovnou rozmixovat, dostanete tak chutný rýžový krém, zde jsem ho rovnou ochutila kakaem a přidala rozmačkaný banán. Nazdobit pak můžete podle svých preferencí.

Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře