Rýžová kaše

Další z jídel, po kterých jsem se mohla jako dítě utlouct. Rýžovou kaši nám vždy dělala babička, já jí teď dělám také, ale místo mléka používám mléko rýžové a místo cukru rýžový sirup - takže kaše je opravdu RÝŽOVÁ.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 200g bílé rýže
  • 1l rýžového mléka
  • špetka soli
  • 4 lžíce rýžového sirupu
  • lžička skořice
  • hořká čokoláda na posypání
  • lžíce kokosového oleje

Postup

1

Nejprve musíme uvařit rýži v rostlinném mléce. Já jsem použila rýžové, můžete však zkusit i jiné, např. domácí kokosové nebo mandlové . Nejlépe rýži uvaříte, pokud máte termomix nebo podobný kuchyňský přístroj, jinak musíte rýži celou dobu míchat, aby se nepřipálila. V případě potřeby přidáme mléko. Při vaření osolíme špetkou soli a na závěr dosladíme rýžovým sirupem a ochutíme skořicí.

2

Podáváme posypané nastrouhanou hořkou čokoládou, místo másla použijeme kousky ztuhlého kokosového tuku.

3

TIP: V termomixu (či podobném přístroji) můžete kaši rovnou rozmixovat, dostanete tak chutný rýžový krém, zde jsem ho rovnou ochutila kakaem a přidala rozmačkaný banán. Nazdobit pak můžete podle svých preferencí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Nápadité skořicové minitrdelníky z toustového chlebu plněné voňavými jablky

Čokoládový dort z červené řepy, jablíček a kešu

Skvělá pravá italská pizza na tři způsoby

Skořicové lívance

Dušičky – Kosti svatých

Spaghetti cacio e pepe

Video: Jahodový crumble – ovocný koláč s posypkou z ovesných vloček

Osvěžující citronové cheesecake řezy s vanilkou

Thajská pikantní polévka s krevetami – tom yum goong

Máslo s medvědím česnekem

Rillettes – fracouzská masová specialita

Pečený losos zalitý křenovou omáčkou