Provensálské ratatouille

Tento recept jsem získala od holčičky, o kterou jsem se v Anglii starala. Ta ho zase dostala od své paní učitelky.

Provensálské ratatouille

Ingredience na 4 porce

Ratatouille

  • 2 lilky
  • 3 malé/střední cukety
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 3 velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce anasekané bazalky
  • sůl
  • pepř

K podávání

  • bílý chléb
  • 4 ks vepřového párku s vysokým obsahem masa

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Lilek a cuketu nakrájejte na velké kousky (2,5 cm), prosolte a nechte je pustit vodu. Tu pak utěrkou (papírovou) osušte.
Nahrubo nakrájené cibule a česnek lehce osmahněte ve velkém hrnci, přidejte na velké kousky nakrájené papriky a smažte dalších 10 minut.

2

Pak teprve přidejte cuketu a lilek, bazalku, sůl a pepř a na mírném ohni vařte cca 20 minut. Pak přidejte oloupaná nasekaná rajčata a vařte dalších 15 minut.

Poznámka

Vepřový párek by měl být ze syrového ochuceného masa. Ten pak musíte ještě v troubě nějakých 20–25 minut péct. (Ne takové ty klasické uzené v lahůdkách, měl by vypadat nějak takto - http://www.freshmeatdirect.co.uk/ekmps/shops/stdnmeats/images/award-winning-pork-sausages-family-pack--16-p.jpg )

Mohlo by vás zajímat: Fitness a zdravé, Hlavní jídla

Hodnocení a komentáře

marcela

marcela

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře