Provensálské ratatouille

Tento recept jsem získala od holčičky, o kterou jsem se v Anglii starala. Ta ho zase dostala od své paní učitelky.

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Ratatouille

  • 2 lilky
  • 3 malé/střední cukety
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 3 velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce anasekané bazalky
  • sůl
  • pepř

K podávání

  • bílý chléb
  • 4 ks vepřového párku s vysokým obsahem masa

Postup

1

Lilek a cuketu nakrájejte na velké kousky (2,5 cm), prosolte a nechte je pustit vodu. Tu pak utěrkou (papírovou) osušte.
Nahrubo nakrájené cibule a česnek lehce osmahněte ve velkém hrnci, přidejte na velké kousky nakrájené papriky a smažte dalších 10 minut.

2

Pak teprve přidejte cuketu a lilek, bazalku, sůl a pepř a na mírném ohni vařte cca 20 minut. Pak přidejte oloupaná nasekaná rajčata a vařte dalších 15 minut.

Poznámka

Vepřový párek by měl být ze syrového ochuceného masa. Ten pak musíte ještě v troubě nějakých 20–25 minut péct. (Ne takové ty klasické uzené v lahůdkách, měl by vypadat nějak takto – http://www.freshmeatdirect.co.uk/ekmps/shops/stdnmeats/images/award-winning-pork-sausages-family-pack–16-p.jpg )

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špaldový koláč ze zakysané smetany se švestkami a mákem

Pečená zelenina s pohankou a bulgurem

Rýžové vločky se sojovým mlékem a ovocem

Video: Bagetové lodičky plněné rozteklým sýrem, křupavou slaninou a krémovými vajíčky

Slunečnicové uzly

Luční salát

Pečené batátové hranolky s kořením

Lahodné „snickers-brownies“ řezy

Kebab s kuřecím a hovězím masem a pikantní salsou

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Božské čokoládové smoothie plné zdraví

Cheesecake s arašídovým máslem a čokoládovou ganachí