Domácí tagliatelle

Jednoduchý recept na domácí, čerstvé, vaječné těstoviny tagliatelle. Budete k tomu potřebovat pouze mouku, vejce, váleček a nějakou dřevěnou desku nejlépe (doporučuje se i pracovat na mramoru, ale dřevo je zpracování těstovin lepší povrch). Čím větší máte stůl, tíme lépe, pokud se vám těstoviny na stůl nevejdou, tak si rozdělte těsto na víc částí. Těsto by mělo být velmi tenké, hruba tak 1 mm a pokud ho dáte proti slunci, tak by mělo trochu prosvítat.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g hladké mouky (čím kvalitnější, tím lépe)
  • 5 vajec (vždy se dodržuje 1 vejce na 100 g mouky)

Postup

1

Na stůl nasypte mouku a doprostředka udělejte díru. Do díry vyklepněte vajčka. Ty potom vidličkou (nebo ručně, kdo umí) pořádně rozkvedlejte.

2

Postupně přidávejte do vajec mouku, dokud nedostanete pěknou kouli z těsta.

3

Těsto zpracujte (cca 10 min). Je potřeba dostat hladké těsto, do kterého když píchnete prstem a vyndáte ho, tak zůstane prst čistý (nesmí tedy lepit ani být úplně tvrdé).

4

Nechte takto vypracovanou kouli odpočinout aspoň 15 minut v suchém a chladném místě, nejlépe ji přikryjte utěrkou nebo zabalte do igelitového pytlíčku (někdo nechává půl hodiny, nebo dokonce hodinu, podle ale jedné paní z regionu tagliatellí Emilia Romagna stačí těch 15 min).

5

Potom si vemte dřevěnou desku, kterou pořádně posypete moukou a začněte těsto válet.

6

Uválené těsto o šířce kolem 1 mm začněte od jednoho konce rolovat směrem k půlce těsta, potom udělejte to samé s druhým.

7

Takto srolované těsto nakrájejte na drobné plátky o šířce cca 0,5 cm. Vzniknou vám pak zamotané tagliatelle. Pokud jste těsto pořádně posypávali v průběhu moukou, tak se vám krásně rozmotají, pokud ne, tak bude potřeba každý kousek postupně rozmotat.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Jednoduché čokoládové lanýže na 4 způsoby

Linecké citronové cukroví

Tvarohový koláč (sernik)

Dokonalý čokoládový krém na cupcaky, do zákusků i dortů

Ostružinová bublanina

Karamelizované restované banány s rumem a skořicí do 30 minut

Voňavá polévka z červené čočky

Fitness čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Losos na másle se zeleninovým salátkem

Cuketový dort se švestkami a pečenými hruškami

Letní medovo-česnekové kuře se zeleninou z jednoho pekáče

3x domácí granola