
Na stůl nasypte mouku a doprostředka udělejte díru. Do díry vyklepněte vajčka. Ty potom vidličkou (nebo ručně, kdo umí) pořádně rozkvedlejte.
Postupně přidávejte do vajec mouku, dokud nedostanete pěknou kouli z těsta.
Těsto zpracujte (cca 10 min). Je potřeba dostat hladké těsto, do kterého když píchnete prstem a vyndáte ho, tak zůstane prst čistý (nesmí tedy lepit ani být úplně tvrdé).
Nechte takto vypracovanou kouli odpočinout aspoň 15 minut v suchém a chladném místě, nejlépe ji přikryjte utěrkou nebo zabalte do igelitového pytlíčku (někdo nechává půl hodiny, nebo dokonce hodinu, podle ale jedné paní z regionu tagliatellí Emilia Romagna stačí těch 15 min).
Potom si vemte dřevěnou desku, kterou pořádně posypete moukou a začněte těsto válet.
Uválené těsto o šířce kolem 1 mm začněte od jednoho konce rolovat směrem k půlce těsta, potom udělejte to samé s druhým.
Takto srolované těsto nakrájejte na drobné plátky o šířce cca 0,5 cm. Vzniknou vám pak zamotané tagliatelle. Pokud jste těsto pořádně posypávali v průběhu moukou, tak se vám krásně rozmotají, pokud ne, tak bude potřeba každý kousek postupně rozmotat.