Máte chuť na něco jablečného, ale nechcete dělat velký jablečný koláč ani závin? Vyzkoušejte tyto jemné koláčky, které jsou už naporcované díky pečení v muffinových formičkách. 🙂
Redakce
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
listové těsto nebo jiné těsto na korpus
5 středně velkých jablek
1/4 hrnku cukru
1/2 lžičky mleté skořice
Drobenka
1/2 hrnku cukru
1 hrnek hladké mouky
8 lžic změklého másla
Postup
1
Dejte předehřát troubu na 200 °C. Vymažte tukem formičky na muffiny.
2
Rozválejte listové těsto a vykrájejte kolečka o průměru asi 6 cm. Měly by být o něco větší než formičky. Pro vykrojení koleček můžete použít vykrajovátka na cukroví nebo sklenici. Kolečky vyložte muffinové formy.
3
Oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kousky. Dejte jablka do hrnce s trochou vody a povařte asi 3 – 5 minut.
4
V misce smíchejte 1/4 hrnku cukru se skořicí.
5
V jiné míse smíchejte ingredience na drobenku. Vše smíchejte rukama nebo mixerem, aby vznikly hrubé drobky.
6
Povařená jablka naporcujte do jednotlivých muffinových forem, asi 1 lžíci do každé. Posypejte směsí skořice a cukru.
7
Rovnoměrně rozdělte drobenku tak, aby byl posypaný každý koláček.
8
Pečte v předehřáté troubě asi 12 minut, než budou opečené okraje těsta.
9
Nechte vychladnout na plechu asi 10 minut a poté nožem opatrně vyjměte koláčky.