Domácí pomerančová marmeláda ze 3 surovin

Jednoduchý recept na domácí pomerančovou marmeládu. Stačí pouze tři suroviny a vytvoříte si báječnou letní marmeládu s osvěžující chutí. Výborná na toasty, briošky nebo třeba do pečení.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 kg pomerančů
  • 2 citrony
  • 1.2 kg cukru

Postup

1

Omyjte důkladně pomeranče i citrony.

2

Citrony i pomeranče oloupejte. Poté nožem opatrně odřežte bílou část pod slupkou – ta je hořká.

3

Poté vše nakrájejte na menší kousky. Vyndejte případné pecky. Pomerančovou i citronovou kůru nakrájejte na tenké plátky.

4

Přendejte vše (už včetně cukru) do hrnce a vařte na středním ohni po dobu 40 až 50 minut.

5

Hustotu marmelády vyzkoušejte tak, že kápnete lžičku směsi na talířek. Pokud po zchladnutí bude držet, marmeláda je hotová.

6

Marmeládou plňte připravené čisté sklenice, uzavřete a otočte víčkem dolů. Takto nechte do úplného vychladnutí.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bezlepkové pohankové lívanečky s fíkovou omáčkou

Cizrnovo tuňákový salát s rukolou

Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku

Řepné karbanátky pečené v troubě

Výborná játrová paštika

Red velvet cupcakes

Snadný návod na zamilovaná vajíčka ve tvaru srdce

Hurmašice – sladké bochánky plněné mletými ořechy s citrónovou polevou

Veganské ovesné koláčky s džemem

Čokoládové tyčinky

Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

Banánovo ovesný mugcake