fbpx

Domácí pomerančová marmeláda ze 3 surovin

Jednoduchý recept na domácí pomerančovou marmeládu. Stačí pouze tři suroviny a vytvoříte si báječnou letní marmeládu s osvěžující chutí. Výborná na toasty, briošky nebo třeba do pečení.

Recept na domácí pomerančovou marmeládu

Ingredience

  • 2 kg pomerančů
  • 2 citrony
  • 1.2 kg cukru

Postup

1

Omyjte důkladně pomeranče i citrony.

2

Citrony i pomeranče oloupejte. Poté nožem opatrně odřežte bílou část pod slupkou – ta je hořká.

3

Poté vše nakrájejte na menší kousky. Vyndejte případné pecky. Pomerančovou i citronovou kůru nakrájejte na tenké plátky.

4

Přendejte vše (už včetně cukru) do hrnce a vařte na středním ohni po dobu 40 až 50 minut.

5

Hustotu marmelády vyzkoušejte tak, že kápnete lžičku směsi na talířek. Pokud po zchladnutí bude držet, marmeláda je hotová.

6

Marmeládou plňte připravené čisté sklenice, uzavřete a otočte víčkem dolů. Takto nechte do úplného vychladnutí.

Mohlo by vás zajímat:
domácí marmeláda pomeranč sladké recepty snadné recepty Veganské Vegetariánské

Zdroj: www.nosalty.hu

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře