Nadýchaná mramorovaná bábovka ze šlehačkového těsta

Upečte si tuto netradiční ovšem chuťově výbornou bábovku z nadýchaného šlehačkového těsta. Stačí pouze pár surovin, trocha času a můžete ji mít za hodinku hotovou a rovnou servírovat k odpolednímu kafíčku. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • balení prášku do pečiva
  • 2 lžíce holandského kakaa

Postup

1

Rozdělte vejce na bílky a žloutky. Bílky dejte prozatím bokem a žloutky vyšlehejte se smetanou.

2

Přisypte mouku, cukr a prášek do pečiva. Promíchejte do hladkého těsta.

3

Bílky vyšlehejte dotuha a poté je opatrně vmíchejte do připraveného těsta. Třetinu jeho množství poté oddělte a zamíchejte do ní kakao.

4

Vymažte zvolenou bábovkovou formu olejem a vlijte do ní světlé těsto. Zarovnejte a poté po troškách vmíchejte kakaové těsto.

5

Pomocí špejle vytvořte hezké vzorování. Předehřejte troubu na 160 °C a připravenou bábovku pečte dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Veganské čevabčiči s bramborou kaší

Domácí ovocné energy tyčinky ze tří ingrediencí

Video: Čedarové mini sopky z brambor a slaniny

Thajská pikantní polévka s krevetami – tom yum goong

Zapečené avokádo s vejcem k snídani

Fazolové brownies bez mouky

Zapečená brokolice s černým kořenem

Čokoládový dort z červené řepy, jablíček a kešu

Polenta s máslem a parmezánem

Jemný makovec s třešněmi a pudinkovým krémem

Velikonoční mini mazance z chia mouky

Penne all´arrabbiata