Nadýchaná mramorovaná bábovka ze šlehačkového těsta

Upečte si tuto netradiční ovšem chuťově výbornou bábovku z nadýchaného šlehačkového těsta. Stačí pouze pár surovin, trocha času a můžete ji mít za hodinku hotovou a rovnou servírovat k odpolednímu kafíčku. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • balení prášku do pečiva
  • 2 lžíce holandského kakaa

Postup

1

Rozdělte vejce na bílky a žloutky. Bílky dejte prozatím bokem a žloutky vyšlehejte se smetanou.

2

Přisypte mouku, cukr a prášek do pečiva. Promíchejte do hladkého těsta.

3

Bílky vyšlehejte dotuha a poté je opatrně vmíchejte do připraveného těsta. Třetinu jeho množství poté oddělte a zamíchejte do ní kakao.

4

Vymažte zvolenou bábovkovou formu olejem a vlijte do ní světlé těsto. Zarovnejte a poté po troškách vmíchejte kakaové těsto.

5

Pomocí špejle vytvořte hezké vzorování. Předehřejte troubu na 160 °C a připravenou bábovku pečte dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Sněhový koláč

Máslové sušenky s brusinkami a bílou čokoládou nejen na Vánoce

Zapékané těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Bezlepkové makové palačinky

Fitness koláč

Rychlé čokládové brownies z 5 ingrediencí

Jednoduché květákové keksy s parmezánem a mozzarellou

Žloutkový „mousseline“ krém do dortů, eclairs a profiterolek

Pikantní sýrovo-jáhlové muffiny

Francouzské toasty

Nízkosacharidová kuřecí prsa s mrkví a květákovou rýží – porce jen 310 kcal