Nadýchaná mramorovaná bábovka ze šlehačkového těsta
Upečte si tuto netradiční ovšem chuťově výbornou bábovku z nadýchaného šlehačkového těsta. Stačí pouze pár surovin, trocha času a můžete ji mít za hodinku hotovou a rovnou servírovat k odpolednímu kafíčku. :)

Ingredience na 8 porcí
- 250 ml smetany ke šlehání
- 200 g krupicového cukru
- 4 vejce
- 300 g hladké mouky
- balení prášku do pečiva
- 2 lžíce holandského kakaa
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Rozdělte vejce na bílky a žloutky. Bílky dejte prozatím bokem a žloutky vyšlehejte se smetanou.
Přisypte mouku, cukr a prášek do pečiva. Promíchejte do hladkého těsta.
Bílky vyšlehejte dotuha a poté je opatrně vmíchejte do připraveného těsta. Třetinu jeho množství poté oddělte a zamíchejte do ní kakao.
Vymažte zvolenou bábovkovou formu olejem a vlijte do ní světlé těsto. Zarovnejte a poté po troškách vmíchejte kakaové těsto.
Pomocí špejle vytvořte hezké vzorování. Předehřejte troubu na 160 °C a připravenou bábovku pečte dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
bábovka dezerty holandské kakao kakao moučník pečení sladké recepty smetana vegetariánské Vegetariánské