fbpx

Nadýchaná mramorovaná bábovka ze šlehačkového těsta

Upečte si tuto netradiční ovšem chuťově výbornou bábovku z nadýchaného šlehačkového těsta. Stačí pouze pár surovin, trocha času a můžete ji mít za hodinku hotovou a rovnou servírovat k odpolednímu kafíčku. :)

babovka_mramorova_slehacka_buchta_carujeme

Ingredience na 8 porcí

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 vejce
  • 300 g hladké mouky
  • balení prášku do pečiva
  • 2 lžíce holandského kakaa

Postup

Celkový čas přípravy: 60 min

1

Rozdělte vejce na bílky a žloutky. Bílky dejte prozatím bokem a žloutky vyšlehejte se smetanou.

2

Přisypte mouku, cukr a prášek do pečiva. Promíchejte do hladkého těsta.

3

Bílky vyšlehejte dotuha a poté je opatrně vmíchejte do připraveného těsta. Třetinu jeho množství poté oddělte a zamíchejte do ní kakao.

4

Vymažte zvolenou bábovkovou formu olejem a vlijte do ní světlé těsto. Zarovnejte a poté po troškách vmíchejte kakaové těsto.

5

Pomocí špejle vytvořte hezké vzorování. Předehřejte troubu na 160 °C a připravenou bábovku pečte dozlatova.

Mohlo by vás zajímat:
bábovka dezerty holandské kakao kakao moučník pečení sladké recepty smetana vegetariánské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře