Míchaná tofíčka

Cruelty free míchaná vajíčka, jednoduchý recept, který svou autentickou chutí překvapí i zaryté vajíčkomilovníky.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 ks tofu natural
  • 1/2 cibule
  • lžička kurkumy
  • lžička černé soli
  • lžíce lahůdkového droždí
  • kokosový tuk
  • trocha řepkového oleje
  • pečivo
  • pepř dle chuti

Postup

1
Tofu rukou rozmačkáme do misky, přidáme kurkumu a černou sůl.
2
Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme dozlatova na troše řepkového oleje, přidáme připravenou tofíčkovou směs a krátce osmažíme, případně ještě dokořeníme dle chuti. Osvědčilo se mi přidat kousek kokosového tuku (max lžíce) a po sundání z plotny přidat lžíci lahůdkového droždí. Podáváme s pečivem.

Poznámka

Černá sůl (kala namak) je zvláštní druh nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách – v tomto receptu je tedy opravdu nezbytná. Černou sůl seženete ve zdravé výživě. Je velmi zdravá – napomáhá při plynatosti a pálení žáhy, zlepšuje zrak, pomáhá při trávení a čištění střev a ke snížení vysokého krevního tlaku.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Dýňový chlebíček

Video: Křupavé medové kuřecí špalíčky

Pohankoto s krůtím masem

Italský mandlový koláč sbrisolona

Argentinské sušenky alfajores

Křupavé slané bochánky z 4 ingrediencí

Hovězí na rajčatech a oregánu

Sváteční husa na jablkách

Česnekový chléb se sýrem

Domácí bylinkové máslo se solí

Bezlepkový dýňový koláč s rozinkami

Křehký čokoládový koláč s hutnou tvarohovou náplní