
Pomeranče dobře umyjte a nastrouhejte z něj kůru. Dejte prozatím bokem.
Ve vodní lázni rozpusťte ghí, rýžový sirup a šťávu z celého pomeranče.
Mezitím smíchejte v misce ovesné vločky, nahrubo nasekané mandle a pomerančovou kůru. Vlijte tekutou směs a dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
Granolu vsypte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Pečte přibližně 20 minut, poté snižte teplotu na 150 °C a dopékejte ještě 10 až 15 minut. Během pečení granolu několikrát promíchejte, aby se propekla rovnoměrně.
Vyndejte granolu z trouby a vmíchejte do ní nasekanou čokoládu.
Poté nechte úplně vychladnout. Můžete také granolu nechat vychladnout v lednici a až pak přesypat do vzduchotěsné nádoby.