Domácí chléb bez hnětení

Naprosto snadné, chléb chce jen čas :)

Domácí chléb bez hnětení

Ingredience na 8 porcí

  • 3 hrnky mouky pšeničné chlebové
  • 1,5 hrnku vody
  • lžička soli
  • 1/4 lžičky sušeného droždí
  • 1 hrnek různých semínek (dýňová, lněná, slunečnicová, …)

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Lžící smícháme mouku s vodou, solí a droždím v míse tak, aby se všechno krásně spojilo v těsto. Je to lepivé, to nevadí! Dáme přes noc odpočinout pod folii na cca 10 hodin.

2

Ráno k těstu přidáme předem namočená semínka, aby byla měkká. A dáme opět na 2 hodiny kynout.

3

Poté těsto přehodíme na pomoučený povrch, obalíme trochu v mouce a párkrát přehodíme.

4

Dáme do formy na chvilku kynout. Pečeme na 230 °C 40 minut.

5

Poté necháme ve formě vychladnout. Chléb by měl znít "dutě", když na něj poťukáme.

Mohlo by vás zajímat: Přílohy, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Věra Dvořáková

Věra Dvořáková

Miluji to!

Odpovědět

Filip

Filip

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře