Domácí chléb bez hnětení

Naprosto snadné, chléb chce jen čas :)

Marti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 hrnky mouky pšeničné chlebové
  • 1,5 hrnku vody
  • lžička soli
  • 1/4 lžičky sušeného droždí
  • 1 hrnek různých semínek (dýňová, lněná, slunečnicová, …)

Postup

1

Lžící smícháme mouku s vodou, solí a droždím v míse tak, aby se všechno krásně spojilo v těsto. Je to lepivé, to nevadí! Dáme přes noc odpočinout pod folii na cca 10 hodin.

2

Ráno k těstu přidáme předem namočená semínka, aby byla měkká. A dáme opět na 2 hodiny kynout.

3

Poté těsto přehodíme na pomoučený povrch, obalíme trochu v mouce a párkrát přehodíme.

4

Dáme do formy na chvilku kynout. Pečeme na 230 °C 40 minut.

5

Poté necháme ve formě vychladnout. Chléb by měl znít "dutě", když na něj poťukáme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Knedlíky s vajíčkem trochu jinak

Video: Nadýchané máslové rohlíčky skvělé ke snídani

Penne all´arrabbiata

Jak upravit brokolici, aby si zachovala vitamíny i krásnou barvu

Salmone con salsa di erbe aromatiche

Banánová zmrzlina s arašídovým máslem

Marmeládové knoflíčky

Domácí dýňový sirup do latté

Mrkvové špagety s guacamole

Recept na batátovou pizzu bez mouky

Domácí sýr z mléka a citronů

Jednoduché italské plněné papriky