Snadné křupavé fazole a cizrna s kořením pečené v troubě
Jednoduchý a nezvyklý recept na křupavou cizrnu a fazole, který si oblíbí i vaše děti. Stačí tak málo a máte připravený chutný a zdravý snack k vínu nebo jen tak samotný, na chuť :).
Michaela
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
1 plechovka okapané cizrny (fazolí)
1 polévková lžíce oleje
1/8 lžičky soli
1 lžička sušeného česnekového prášku, či jiné koření, dle chuti
podle chuti parmezán
Postup
1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Cizrnu nebo fazole co nejvíce vysušte (čím šušší, tím budou ve výsledku křupavější) a rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečícím papírem nebo alobalem. Pokapejte olivovým olejem, posypte zvoleným kořením a solí, případně i parmezánem.
3
Pečte v troubě 30-35 minut a každých 10 minut na plechu promíchejte, aby došlo k rovnoměrnému opečení. Pozor na spálení, proto se řiďte zkušenostmi s vlastní troubou.
4
Pečte dozlatova, aby byly luštěniny křupavé. Dobrou chuť.