Snadné křupavé fazole a cizrna s kořením pečené v troubě

Jednoduchý a nezvyklý recept na křupavou cizrnu a fazole, který si oblíbí i vaše děti. Stačí tak málo a máte připravený chutný a zdravý snack k vínu nebo jen tak samotný, na chuť :).

Michaela

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 plechovka okapané cizrny (fazolí)
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1/8 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného česnekového prášku, či jiné koření, dle chuti
  • podle chuti parmezán

Postup

1
Předehřejte troubu na 200 °C.
2
Cizrnu nebo fazole co nejvíce vysušte (čím šušší, tím budou ve výsledku křupavější) a rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečícím papírem nebo alobalem. Pokapejte olivovým olejem, posypte zvoleným kořením a solí, případně i parmezánem.
3
Pečte v troubě 30-35 minut a každých 10 minut na plechu promíchejte, aby došlo k rovnoměrnému opečení. Pozor na spálení, proto se řiďte zkušenostmi s vlastní troubou.
4
Pečte dozlatova, aby byly luštěniny křupavé. Dobrou chuť.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Recept na domácí máslové croissanty + Videorecept

Kuřecí plátek s rajčaty, balkánským sýrem a kuskusem

Video: Pomalu pečené vepřové s medovo-karamelovou glazurou

Vláčné dýňové kostky s čokoládou a sušenkovým korpusem

Veganské celozrnné bábovičky s malinovým sirupem

Bylinková polévka

Mini koblihy

Vláčný čokoládovo-cuketový chléb s řeckým jogurtem

Šťavnaté květákovo – batátové bochánky s česnekem a rozmarýnem

Vločkový jablečný dort

Video: Mrkvová roláda s jemným mascarpone krémem provoněná skořicí

Pudinková buchta se zakysanou smetanou