Lahodná oříšková roláda se zakysanou smetanou

Hosté na večeři už jsou skoro za dveřmi a vy ještě nemáte zákusek? Nezoufejte a raději upečte tuto ořechovou roládu, kterou zvládnete za půl hodiny. Výborně chutná a navíc je i bezlepková.
  • Čas přípravy: 30 minut
  • Porce: pro 8

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 4 vejce
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 200 g zakysané smetany
  • moučkový cukr/med/agávový sirup
  • čokoláda na dozdobení

Postup

1

S postupným přidáváním cukru (i vanilkového) vyšlehejte bílky do tuha. Poté přidejte jemně rozšlehané bílky a nakonec vmíchejte mleté ořechy.

2

Plech s okraji vyložte pečícím papírem a nalijte na něj těsto. Pečte na 180 °C přibližně 15 minut.

3

Po upečení opatrně sundejte papír z rolády a natřete ji směsí zakysané smetany a cukru.

4

Zarolujte a nechte chvíli odpočinout v lednici. Chcete-li, postříkejte vršek rolády rozpuštěnou čokoládou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčná banánovočokoládová bábovka

Perníčkové tiramisu

Video: 4 recepty na snadné lanýže, které potěší každého milovníka sladkého

Adžikové ragú s vepřovým masem a zeleninou

Video: Pravý ukrajinský boršč s hovězím masem

Avokádové smoothie

Dýňová polévka s rajčaty

Salát s jahodami, okurkou a semínky

Jednoduché fitness palačinky jen ze 2 ingrediencí

Zapečená cuketa s brambory, slaninou a smetanou

Roštěnky na houbách

Hovězí po staročesku s kapusto-slaninovým knedlíčkem