Lahodná oříšková roláda se zakysanou smetanou
Hosté na večeři už jsou skoro za dveřmi a vy ještě nemáte zákusek? Nezoufejte a raději upečte tuto ořechovou roládu, kterou zvládnete za půl hodiny. Výborně chutná a navíc je i bezlepková.
- Čas přípravy: 30 minut
- Porce: pro 8

Ingredience
- 4 vejce
- 4 lžíce krupicového cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- 50 g mletých vlašských ořechů
- 200 g zakysané smetany
- moučkový cukr/med/agávový sirup
- čokoláda na dozdobení
Postup
S postupným přidáváním cukru (i vanilkového) vyšlehejte bílky do tuha. Poté přidejte jemně rozšlehané bílky a nakonec vmíchejte mleté ořechy.
Plech s okraji vyložte pečícím papírem a nalijte na něj těsto. Pečte na 180 °C přibližně 15 minut.
Po upečení opatrně sundejte papír z rolády a natřete ji směsí zakysané smetany a cukru.
Zarolujte a nechte chvíli odpočinout v lednici. Chcete-li, postříkejte vršek rolády rozpuštěnou čokoládou.
Mohlo by vás zajímat:
bezlepkové ořechy pečení roláda sladké recepty vlašské ořechy Dezerty
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře