Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a jablky

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Lehčí a dietnější verze obráceného koláče :). Hlavní komponentou těsta je zde tvaroh a zakysaná smetana s minimálním podílem mouky i cukru.

  • Doba přípravy: 1 h

Ingredience

  • 2 jablka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru

Těsto

  • 250 g čerstvého tvarohu
  • 2 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 500 ml zakysaná smetany
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup

1

Jablka očištěte, zbavte jadřince, oloupejte a nakrájejte na plátky.

2

Orestujte s máslem a cukrem na pánvi (vhodné do trouby) z obou stran.

3

Z ingrediencí vypracujte těsto a natřete jej rovnou na jablka.

4

Předehřejte troubu na 200 °C a pečte dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Horký grog mango { božkov }

Slávky na víně

Malinové větrníky z listového těsta s citrónovým krémem

6 receptů na zdravé zeleninové chipsy

Zázvorky s polevou z bílé čokolády

Čokoládové dortíky s malinami

Dekadentní a nepečené čokoládové lasagne

Léčivý smrkový sirup z mladých výhonků proti kašli i rýmě

Pampelišková zmrzlina

Domácí citronový likér

Domácí kakaový marcipán bez cukru

Lilkovo-rajčatové minipizzy