Tvarohový koláč se zakysanou smetanou a jablky

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Lehčí a dietnější verze obráceného koláče :). Hlavní komponentou těsta je zde tvaroh a zakysaná smetana s minimálním podílem mouky i cukru.

  • Doba přípravy: 1 h

Ingredience

  • 2 jablka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru

Těsto

  • 250 g čerstvého tvarohu
  • 2 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli
  • 500 ml zakysaná smetany
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup

1

Jablka očištěte, zbavte jadřince, oloupejte a nakrájejte na plátky.

2

Orestujte s máslem a cukrem na pánvi (vhodné do trouby) z obou stran.

3

Z ingrediencí vypracujte těsto a natřete jej rovnou na jablka.

4

Předehřejte troubu na 200 °C a pečte dozlatova.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Velikonoční zajíček

Vyzkoušený čaj proti chřipce s chilli a zázvorem

Křupavé čínské tofu s lilkem

Okurková raita s mátou

Rychlá snídaňová kapsa z tortilly plněná rozteklým krémem, šunkou a vajíčkem

Brambory v majoránkové omáčce

Cantucci s čokoládou a pomerančovou esencí

Batátové noky s liškami

Placičky z kořenové zeleniny a řepovo-jablečné pyré

Dýňová polévka s rajčaty

Banánový chlebíček ve stylu Tiramisu

Cupcakes z quinoi