Dýňové rizoto s kokosovým mlékem

Jemné a krémové...takové, co na podzim pohladí po duši.

Vařeniště.cz

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 130 g dýně hokaido bez slupky
  • Olivový olej
  • 120 g rýže arborio
  • Lžička (oříšek) kokosového tuku
  • 70 ml bílého suchého vína, raději výraznějšího
  • 320 – 350 ml zeleninového vývaru
  • Sůl
  • Na špičku nože mletého šafránu
  • 50 g kokosového mléka
  • Tempeh (uzený)
  • Pažitka

Postup

1

Dýni nakrájejte na kostky, v míse promíchejte s trochou olivového oleje a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte doměkka.

2

Upečenou dýní vložte do misky, zalijte kokosovým mlékem a rozmixujte na pyré.

3

V rendlíku zahřejte kokosový tuk a vsypte do něj rýži. Míchejte. Asi po 1-2 minutách zalijte vínem a nechte vypařit. Podlijte trochou vývaru. Osolte a přidejte šafrán. Stále míchejte a podlěvejte, dokud není rýže téměř měkká. Místo vývaru teď postupně vmíchávejte dýňové pyré.

4

Tempeh nakrájejte na slabé plátky, opečte na pánvi z obou stran a podávejte s rizottem. Posypte nasekanou pažitkou .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čerstvé tagliatelle se sušenými rajčaty, baby špenátem

Rychlé smažené placky z bramborové kaše, se slaninou a česnekem

Zázvorový sirup

Křupavé cuketové placičky se sýrem Feta

Domácí KFC kuře

Zapékaná tortila na snídani

Nadýchaná kokosová roláda se smetanovou náplní a čokoládovou polevou

Letní kiwi řezy s krémem z mascarpone a zakysané smetany

Pikantní kapsa se sweet chilli sauce

Banánovo-arašídový chia dezert

Zebra dort s banánovou stracciatella zmrzlinou

Hovězí líčka na víně