Korpus
Krém
První si rozehřejeme troubu.
V míse smícháme suché suroviny na korpus (mouka, cukr, prášek do pečiva, kakao), potom přidáme tekuté suroviny – vodu, olej a ocet (můžeme si to smíchat zvlášť a postupně přilévat). Důkladně promícháme a nalijeme na plech vymazaný olejem.
Pečeme na 180 přibližně 20–30 minut – podle typu trouby. Radši kontrolujeme špejlí, až se těsto přestane lepit, vyndáme a necháme vystydnout.
Mezitím si připravíme krém. Zralá měkká avokáda rozpůlíme a vyndáme pecku. Potom obě půlky pomalu nožem oloupeme. Hodíme do mixéru (nebo do vysoké nádoby, mixujeme-li tyčovým mixérem) spolu s banány, kakaem a sladidlem. Sladila jsem přibližně napůl pampeliškovým medem a datlovým sirupem. Doporučuji sladidlo i kakao přidávat postupně a ochutnávat. Neměla by být moc cítit chuť avokáda, ale pozor, ať nepřidáte moc kakaa a krém není hořký.
Krémem pomažeme vychladlý korpus. Posypeme nasekanými vlašskými ořechy.