Thajský salát z ředkve a okurky

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • cca 15cm velké bílé ředkve
  • cca 15cm salátové okurky ( já ji neloupu, ale jestli chcete, určitě můžete )
  • hrst čerstvého koriandru
  • snítka máty

Na dressing:

  • 2 chilli papričky nakrájené na jemné nudličky ( mohou být i sušené, ty se rozdrtí )
  • 1 větší stroužek česneku
  • cca 5cm spodní části citronové trávy jemně posekané
  • 2PL rybí omáčky
  • šťáva z 1 limetky
  • 1PL třtinového nebo palmového cukru
  • případně na zředění 1PL vody

Postup

1

Očištěnou ředkev a okurky nastrouháme škrabkou na nudličky. Já mám přímo na julienne nudličky škrabku. Ale můžete zeleninu nejprve nakrájet na slabé plátky a ty pak na nudličky. U okurky vynechte dužinu se semeny, ty tam nepatří. Oboje promíchejte s posekaným koriandrem a mátou.

2

Do mističky nalijeme rybí omáčku, limetkovou šťávu, vsypeme cukr a důkladně mícháme, až se cukr rozpustí.

3

Pak přihodíme posekanou citronovou trávu, chilli papričku a rozmačkaný česnek. Pokud se vám bude zdát zálivka příliš koncentrovaná, přilijte lžíci vody.
Nalijeme k zelenině a promícháme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Šmakounovy crinkles

Vepřová panenka s jarní náplní

Video: Nejnadýchanější lívanečky bez otáčení

Fitness jogurtové lívance plné bílkovin za 30 minut

Jahodovo-rebarborový crumble

Mexická quinoa z jedné pánve

Fitness domácí KINDER ŘEZY – Bez mouky a s tvarohem

Vláčný jahelník se švestkami

Guláš

Video: 6 originálních dezertů z mikrovlnky, hotových do 5 minut

Nepečený letní cheesecake s třešňovým želé

Zapečené žampiony plněné cheddarem a slaninou