Nebezpečně rychlé tiramisu

Chcete zabodovat a nechcete trávit hodiny v kuchyni? Nebaví Vás servírovat? Jednoduchý recept na vynikající Tiramisu

Adelin

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 mascarpone – lze nahradit Cream Chesse Clasic od Goldessa (Lidl)
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce vanilkového cukru (domácí! )
  • espresso
  • 2 lžičky nebo víc pomerančového koňaku Grand Marnier
  • trochu mléka
  • cukrářské piškoty
  • kakao

Postup

1

Do misky dáme žloutek a vanilkový cukr, lehce ručně šleháme metličkou, přidáme krémový sýr (mascarpone nebo Goldessa), přidáme tak lžíci mléka na zjemnění

2

Uvaříme silnou kávu - já používám moca konvičku. Přelijeme do hlubokého talíře, přidáme lžíci cukru a koňak

3

Připravíme si skleničky např. ty na whiskey a z obou stran položíme piškot do kávy, pak rozpůlíme a hodíme do skleničky. Takhle pokračujeme a naplníme 4 skleničky. Pak přidáme do každého pár lžic hotového krému a opakujeme postup.

4

Nakonec zaprášíme desert kakaem a dáme do lednice na 2 - 3 hodiny odpočívat. Dobrou chuť !

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Plněná rajčata s kuskusem

Video: Crème Brûlée sušenky – se žloutkovým krémem a karamelem

Farfalle s tuňákem, olivami a kapary

Salát s lososem

Tomatová polévka

Jemný koláč z listového těsta s karamelem a restovanými banány

Polévka z hlívy ústřičné

Ombre dort s překvapením na řezu

Soba nudle s cizrnou, chilli a petrželkou

Focaccia

Root beer bábovka

Jednoduchá pečená dýně s cibulí, rozmarýnem a parmezánem