Bezé mističky s ovocem

Sněhové pusinky plné čerstvého ovoce, šlehačky a kapky citronového krému. Vypadají luxusně, chutnají skvěle a přitom jsou tak jednoduché. Stačí nastřádat jen pár bílků, nasbírat nebo nakoupit čerstvé ovoce a můžete se do toho pustit.

Víkendové pečení

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na bezé mističky si připravte:

  • 4 velké bílky pokojové teploty, cca 120 – 130 g
  • 200 g krupicového cukru
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička octa
  • 1/2 lžíce kukuřičného škrobu

Citronový krém:

  • 2 žloutky
  • 35 g třtinového nebo krupicového cukru
  • 35 ml citronové šťávy
  • 25 g másla
  • citronová kůra nebo citronový olej

K naplnění:

  • 350 – 400 g smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • lemond curd (citronový krém)
  • čerstvé ovoce dle vlastní chuti

Postup

1

Troubu předehřejte na 130 stupňů, plech vyložte pečícím papírem.
Bílky začněte šlehat na nižší otáčky, než se vytvoří lehká bílá pěna. Zvyšte otáčky na střední výkon a začněte po lžičkách přisypávat cukru, hezky pozvolna. Každou lžičku cukru nechte pořádně zašlehat. Dejte otáčky na maximum a vyšlehejte do pevného sněhu. Stěrkou vmíchejte vanilkový extrakt, ocet a kukuřičný škrob, dobře promíchejte.
Sněhové mističky můžete vytvořit jen lžící, já jsem jich z této dávky udělala šest větších. V každé z nich udělejte důlek, dostatečně velký pro ovoce a smetanu. Pokud chcete mít mističky pravidelné, můžete použít sáček a zdobící trubičku.

2

Dejte péct do vyhřáté trouby asi na hodinu, pak troubu vypněte a nechte v uzavřené troubě zcela vychladnout, klidně i přes noc. Pak mističky opatrně sloupněte z pečícího papíru.

3

Smetanu ušlehejte se lžičkou vanilkového cukru do tuha. Pusinky jsou dost sladké samy o sobě, takže není nutné dávat více. Pro zvýraznění chuti můžete každou pusinku nejdříve lehce pomazat citronovým krémem, pak naneste vrstvu šlehačky a kousky ovoce. Před servírováním nechte odležet v lednici.

4

Citronový krém není nezbytně nutný, mističky budou skvěle chutnat i bez něj, ale věřte mi, že stojí za to mít tuhle dobrotu v lednici. Skvěte se hodí třeba na cheesecake, do makronek nebo na palačinky.
Citronový krém si můžete připravit předem a nechat v lednici. Před použitím nechte chvilku při pokojové teplotě a pak jen lehce našlehejte.

5

Všechny ingredience dejte do mísy a za občasného míchání zahřívejte ve vodní lázni do zhoustnutí, konzistence podobná husté kaši. Přelijte do skleničky a skladujte v lednici, vydrží dva až tři týdny.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pražená cizrna se skořicí a cukrem

Houbový kuba s krupkami, bylinkami a česnekem

Pečený pstruh s tymiánem

Hokaido krémová polévka

Křehké sušenky s citrónovou náplní

Kočkopes – kroupy s čočkou

Květákové miniplacičky s pohankou a mozzarelou

Špenátové palačinky s pomazánkou ze sušených rajčat

Dušičky – Kosti svatých

Vánoční cukroví – kokosky s lískovými ořechy a hořkou čokoládou bez mouky

Pečený zelný květ

Thajská limetová polévka s krevetkami