Dietní čokoládové sušenky

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Žila jsem ve světe, ve kterém čokoládové sušenky nemohly být dietní a zároveň naprosto výtečné. Bodem zlomu pro mne byl moment, kdy jsem narazila na tento úžasný recept. Trošky cukru se v něm samozřejmě nevyhneme, ale ve srovnání s ostatními sušenkami je to jako kdybychom si šli zaběhat. Tyto sušenky mají nádherně plnou čokoládovou chuť, jsou úžasně krémové a to nejlepší: Není v nich žádná mouka ani máslo!

Na konci tohoto receptu na Vás čeká 24 sušenek a každá z nich má zhruba 72 kalorií.

Ingredience:

Na odvážení použijeme klasický hrnek o objemu 250ml(1/4 litru)

  • 1 1/2 hrnku nastrouhané/nasekané hořké čokolády
  • 3 bílky pokojové teploty
  •  2 hrnky moučkového cukru. (Můžeme ještě použít půl hrnku na obalení sušenek – nemusí být)
  • 1/2 hrnku holandského práškového kakaa
  • 1 lžíce škrobu
  • 1/4 polévkové lžíce soli

Postup:

Krok 1:
Předehřejme troubu na 180°C. Na dva pečící plechy rozprostřeme pečící papír.

Krok 2:
Rozehřejme 1 hrnek nasekané/nastrouhané čokolády. Buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce. Pokud ji budeme rozehřívat v mikrovlnce, musíme čokoládu dát do mísy a několikrát promíchat, aby se nespálila. Čokoláda v mikrovlnce by se měla rozpustit během 2 minut a za tu dobu byste ji měli alespoň 5x promíchat. Záleží na mikrovlnce.  Čokládu dáme stranou, aby pomalu chladla.

Krok 3:
Ideálně ručním šlehačem vyšleháme bílky ve sníh. Průběžně přidáme 1 hrníček cukru. Šleháme, dokud neutvoříme tuhý krémový sníh.

Krok 4:
V míse promícháme 1 hrnek cukru, kakaový prášek, škrob a sůl. Jakmile jsou všechny suché přísady dobře promíchané, přimícháme je postupně do našeho vyšlehaného sněhového krému.

Krok 5:
Přimícháme půl hrnku nasekané čokolády do vlažné čokolády, kterou jsme si na počátku rozpustili.

Krok 6:
Smíchanou čokoládu s krémem.

Krok 7:
Těsto rozdělíme na malé kuličky (odkrajujeme polévkovou lžící), které můžeme vyválet ve zbylém moučkovém cukru. A kuličky přimáčkneme na pečící papír. Takto postupujeme i se zbytkem těsta a necháváme cca 5 cm mezery.

Krok 8: 
Pečeme dokud sušenky nenabudou a nepopraskají, tedy kolem 10 minut.  Poté necháme na plechu kolem 10 minut zchladnout.

Krok 9:
Přesuneme sušenky z pečícího papíru a můžeme podávat.
Dobrou chuť! 🙂

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Bulky

Brambory zapečené se slaninou a vejci

Veganské vindaloo

Zapékané topinky s houbami, sýrem a tymiánem

Celozrnný toastový chléb

Recept na batátovou pizzu bez mouky

Domácí špenátové těstoviny s kuřecím masem a lučinou

Kokosové muffiny

Pórková pomazánka se sýrem a jablky

Zapékaná zelenina s kozím sýrem

Těstoviny s lilkem a houbami z jednoho hrnce

Video: Voňavé hot cross buns – anglické bochánky s křížem vylepšené o kousky čokolády