Troubu předehřejeme na 180 °C
Plech vysteleme alobalem, či potřeme olejem.
Cuketu nakrájíme na tlusté hranolky. (Cuketu podélně rozkrojíme napolovic a pak každou půlku opět podélně na polovic. Takto máme z každé cukety 4 veké hranolky)
V míse si smícháme olej, citronovou šťávu a česnek.
Cukety rovnoměrně rozprostřeme na plech a potřeme je směsí z oleje, česneku a citronu.
Poté je posypeme parmezánem. Pokuste se o to, aby co nejvíce parmezánu bylo přímo na cuketách. Klidně jen seškrábněte z plechu a dejte zpět na cukety.
Nakonec okořeníme solí a pepřem a pečeme 11 – 13 minut.
Poté dejte plech dejte blíže k vrchní hraně trouby, a nechte parmezán zapéct do zlatova.
Podáváme ještě teplé. Dobrou chuť 🙂