Snadné cuketové hranolky s česnekem a parmezánem
Jakmile spojíte chuť cukety s chutí citronu, česneku a parmezánu, tak se okamžitě nacházíte v přítomnosti skvělého gurmánského zážitku. Ideální jako svačina na chuť, ale je velmi pravděpodobné, že si tento recept zamilujete natolik, že si jej v letních dnech dáte i jako hlavní chod. 🙂

Ingredience na 6 porcí
- 700g cuket (asi 4 – 5 menších/středních cuket)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 stroužky třeného česneku – šetřit jím ale nemusíte a klidně použijte více
- 3/4 hrnku strouhaného parmezánu
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Troubu předehřejeme na 180 °C
Plech vysteleme alobalem, či potřeme olejem.
Cuketu nakrájíme na tlusté hranolky. (Cuketu podélně rozkrojíme napolovic a pak každou půlku opět podélně na polovic. Takto máme z každé cukety 4 veké hranolky)
V míse si smícháme olej, citronovou šťávu a česnek.
Cukety rovnoměrně rozprostřeme na plech a potřeme je směsí z oleje, česneku a citronu.
Poté je posypeme parmezánem. Pokuste se o to, aby co nejvíce parmezánu bylo přímo na cuketách. Klidně jen seškrábněte z plechu a dejte zpět na cukety.
Nakonec okořeníme solí a pepřem a pečeme 11 – 13 minut.
Poté dejte plech dejte blíže k vrchní hraně trouby, a nechte parmezán zapéct do zlatova.
Podáváme ještě teplé. Dobrou chuť 🙂
Mohlo by vás zajímat:
česnek Citrón cuketa fitness fitness recepty olivový olej parmezán zdravé recepty Bez laktózy Bez oříšků Bezlepkové Cuketa Fitness a zdravé Jaro Léto Podzim Předkrmy Přílohy Pro diabetiky Snídaně a svačiny Vegetariánské Zima
Zdroj: www.cookingclassy.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře