Dnes je u nás jeden z těch dní, kdy by člověk ani psa ven nevyhnal, a ani mně se ráno neopouští vyhřátý pelíšek lehce... O to víc mi ale přijde k chuti teplá snídaně nebo svačina v podobě sladké obilninové kaše. Oblíbených receptů na kaši mám více, tento jsem si neusnadnila ani vločkami ani instantním polotovarem, ale vařila jsem přímo z obilnin, konkrétně z ječných krupek. Příprava je nenáročná a pokud máte mlékovar, stačí nasypat, nalít, vařit, párkrát zamíchat a můžete baštit, nedá se na tom nic zkazit :-)
Jíme chytře
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
45 g ječných krupek
300 ml polotučného mléka
100 hrušky
1 PL vlašských ořechů
1 ČL medu
Postup
1
Krupky nasypeme do mlékovaru, zalijeme mlékem a pod pokličkou rozvaříme do kašovité konzistence. Občas promícháme.
2
Servírujeme s nakrájenou hruškou a ořechy, zakápneme medem.