Plněné koblížky z vláčného bramborového těsta

Rádi byste upekli kulaté plněné koblížky, ale nemáte na ně vhodnou formu? Buď o ni můžete napsat Ježíškovi nebo upéct jedny koblížky hned teď pomocí našeho receptu, který žádnou formu nevyžaduje. Náplň je libovolná. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 650 g hladké mouky
  • 7 g sušeného droždí/ 25 g čerstvého droždí
  • 200 ml vlažného mléka
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 300 g brambor
  • oříškovo-čokoládovou pomazánku na plnění
  • moučkový cukr na dozdobení

Postup

1

Oloupejte, nakrájejte a uvařte brambory. Slijte vodu a rozmačkejte je. Nechte vychladnout.

2

Do vlažného mléka zamíchejte droždí a nechte 15 minut odpočinout.

3

Do rozmačkaných brambor přidejte vejce, mouku, rozpuštěné máslo, cukr a kvásek.

4

Vymíchejte hladké nelepivé těsto, přikryjte mísu utěrkou a nechte 3 hodiny v teple kynout.

5

Předehřejte troubu na 180 °C.

6

Poté těsto rozválejte na obdélník tlustý přibližně půl centimetru. Nakrájejte na libovolně velké obdélníky.

7

Do středu dejte náplň, přeložte podélně na polovinu a upevněte okrajte. Stočte do kruhu a spojte.

8

Skládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 20 až 25 minut.

9

Poté posypte trochou moučkového cukru a ještě vlažné podávejte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Kuřecí směs s ořechy a kozím sýrem

Cuketový „dort“ s pikantní masovou směsí

Bramborový salát s ředkvičkami, kukuřicí a zakysanou smetanou

Nepečené karamelové kokosky s hořkou čokoládou do 30 minut

Cibulová polévka s uzenou paprikou

Tagliatelle s arašídovým máslem

Video: 4 recepty na snadné lanýže, které potěší každého milovníka sladkého

Borůvkové muffiny s ořechovou drobenkou

Fit pečený květák s Tandoori kořením a mátovým chutney

Medovník

Špagety s omáčkou z domácích rajčat a cukety

Zaplétaný sladký skořicový chléb – Estonský Kringle + Videorecept