Česnekový chléb Caprese
Tento voňavý recept můžete použít jako rychlou večeři nebo třeba jako vydatnější předkrm. Už mi tu z trouby voní česnek. A jak to vidíte u vás? 🙂

Ingredience
- Italský typ chleba/bagety (já zkoušela ciabattu, pro kterou je recept upraven)
- 4 lžíce másla
- Sůl, pepř
- Mozarella (na jednu ciabattu asi 2, 3 balíky, podle toho jak moc chcete sýra a jak máte velký chléb)
- Ocet balsamico
- 2 střední rajčata
- Sekaná čerstvá bazalka
Postup
Krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C.
Krok 2
Chléb horizontálně překrojte.
Krok 3
V misce smíchejte změklé máslo, prolisovaný česnek, sůl.
Krok 4
Směsí namažte obě poloviny chleba.
Krok 5
Na chléb poklaďte plátky mozarelly a dejte péct na 12-15 minut, dokud sýr neroztaje.
Krok 6
Pokud budete chtít použít balsamico, doporučujeme ho zredukovat, aby mělo výraznější chuť a bylo sladší. Zatímco je chléb v troubě, nalijte čtvrt hrnku do kastrolu, přiveďte k varu, stáhněte teplotu a nechte pár minut odpařovat.
Krok 7
Vyndejte chléb z trouby, poklaďte na něj plátky rajčat, posypte trochou soli a pepře a nasekanou bazalkou a pokapejte balsamicem.
Mohlo by vás zajímat:
chléb italská kuchyně rajčata Vegetariánské
Zdroj: www.twopeasandtheirpod.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře