Španělské ptáčky
Stará dobrá klasika, která nikdy nezklame

Ingredience na 2 porce
- 2 plátky z hovězí kýty (celkem asi 300 g)
- 1 natvrdo uvařené vejce
- 1 kyselá okurka
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- Párek
- 3 cibule
- 1 lžíce sádla
- 40 g špeku
- 1 lžíce hladké mouky
- 0,5 litru hovězího vývaru
- Sůl
- Pepř
Postup
Celkový čas přípravy: 120 min
Hovězí plátky naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Po jedné straně potřete hořčicí. Na jeden (užší) konec plátku položte rozkrojené vejce, půlku kyselé okurky, kousek párku a malý klínek cibule. Při rolování se snažte strany plátku masa přehýbat dovnitř, aby se roláda dobře uzavřela. Omotejte provázkem.
Zbylou cibuli a špek nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozpalte sádlo a ptáčky opečte ze všech stran. Maso vyndejte na talíř. Do výpeku nasypte cibuli a špek a pozvolna opékejte dohněda. Zaprašte moukou a opět zarestujte. Zalijte vývarem, přidejte lžíci hořčice a promíchejte. Ptáčky vložte zpět, přiklopte hrnec a pozvolna duste asi 1,5 hodiny.
Měkké rolády vyjměte z hrnce, omáčku propasírujte, dochuťte případně solí a pepřem.
Poznámka
Podávejte s knedlíky nebo rýží
Mohlo by vás zajímat:
Hlavní jídla Hovězí