Celozrnné makové sušenky se sušenými švestkami
Zdravé mlsání se spoustou možných obměn.

Ingredience na 10 porcí
Sušenky:
- 120 g celozrnné pšeničké mouky
- 1 vejce
- 20 g sušených švestek
- 10 g brusinek
- 10 g rozinek
- 20 g kakaových bobů
- 20 g máku
- 6 lžic javorového sirupu
- 3 lžíce másla (cca 30 g)
- 1 lžička prášku do pečiva
Na polití:
- hořká čokoláda s pomerančovou příchutí
Postup
Celkový čas přípravy: 30 min
Brusinky, rozinky, švestky a kakaové boby pokrájejte na malé kousky. V misce smíchejte sypké ingredience: mouku, mák, kakaové boby, rozinky, brusinky, švestky a prášek do pečiva.

V druhé misce rozmixujte javorový sirup, vejce a máslo. Spojte sypkou i tekutou směs a vytvořte vláčné těsto.

Těsto rozválejte do dlouhého válečku, nožem nařežte stejné dílky a z nich vytvarujte kuličku. Tu položte na plech s pečicím papírem a rozmáčkněte do tvaru kolečka. Pečte 20 minut při 175 °C.

Po upečení vyjměte plech z trouby a nechejte sušenky vychladnout. Na závěr rozpusťte čokoládu (může být i bez příchutě či s jinou oblíbenou příchutí) a lžící jí pocakejte zchladlé sušenky. Dobrou chuť.

Poznámka
Doporučuji nešetřit na sušeném ovoci, dodává sušenkám sladkost. Obměnou může být použití oříšků, kousků čokoády v těstě, pomerančová kůra apod.
Mohlo by vás zajímat:
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře