fbpx

Celozrnné makové sušenky se sušenými švestkami

Zdravé mlsání se spoustou možných obměn.

Celozrnné makové sušenky se sušenými švestkami

Ingredience na 10 porcí

Sušenky:

  • 120 g celozrnné pšeničké mouky
  • 1 vejce
  • 20 g sušených švestek
  • 10 g brusinek
  • 10 g rozinek
  • 20 g kakaových bobů
  • 20 g máku
  • 6 lžic javorového sirupu
  • 3 lžíce másla (cca 30 g)
  • 1 lžička prášku do pečiva

Na polití:

  • hořká čokoláda s pomerančovou příchutí

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Brusinky, rozinky, švestky a kakaové boby pokrájejte na malé kousky. V misce smíchejte sypké ingredience: mouku, mák, kakaové boby, rozinky, brusinky, švestky a prášek do pečiva.

Celozrnné makové sušenky se sušenými švestkami
2

V druhé misce rozmixujte javorový sirup, vejce a máslo. Spojte sypkou i tekutou směs a vytvořte vláčné těsto.

Celozrnné makové sušenky se sušenými švestkami
3

Těsto rozválejte do dlouhého válečku, nožem nařežte stejné dílky a z nich vytvarujte kuličku. Tu položte na plech s pečicím papírem a rozmáčkněte do tvaru kolečka. Pečte 20 minut při 175 °C.

Celozrnné makové sušenky se sušenými švestkami
4

Po upečení vyjměte plech z trouby a nechejte sušenky vychladnout. Na závěr rozpusťte čokoládu (může být i bez příchutě či s jinou oblíbenou příchutí) a lžící jí pocakejte zchladlé sušenky. Dobrou chuť.

Celozrnné makové sušenky se sušenými švestkami

Poznámka

Doporučuji nešetřit na sušeném ovoci, dodává sušenkám sladkost. Obměnou může být použití oříšků, kousků čokoády v těstě, pomerančová kůra apod.

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře