Suroviny na cca 12 – 14 tortill:
Pyré:
Na ozdobu:
Pokud se Vám nechce hledat minulý příspěvek, zopakujeme si recept na dýňové tortilly. Do mísy si dáme nejprve 2/3 mouky, osolíme, přidáme prášek do pečiva, přilijeme vodu, olej, přidáme dýňové pyré a důkladně promícháme vařečkou. Postupně zamícháme zbytek mouky, přičemž by nám mělo vzniknout trochu lepivé, ale pružné těsto.
Těsto rozdělíme na 12 - 14 stejných kuliček, které na pomoučené podložce vyválíme na tenké placky.
Na rozehřáté pánvičce pak tortilly nasucho krátce opečeme z obou stran (ne moc dlouho, aby nebyly tvrdé). U klasických tortill poznáte velmi jednoduše, kdy placku otočit, protože se začne nadouvat a tvořit vzduchové bubliny. Dýňové pyré však způsobuje, že k tomuto nedochází, takže doporučuji tak 20 vteřin na rozpálené pánvičce z každé strany.
V osolené vodě si uvaříme růžičky květáku (stačí 10 minut vaření), které poté přesuneme do mixéru, přidáme čerstvý špenát, česnek, rostlinné mléko (můžete použít i smetanu, pokud chcete trochu krémovější konzistenci) a vymixujeme hutnější pyré. Osolíme a opepříme dle chuti.
Pyré pak vrstvíme na tortilly a ozdobíme fazolemi a rajčátky.