Vánoční cukroví – křehké ořechové mušličky se žloutkovým krémem

Další skvělé cukroví, po kterém se u nás vždy jen zapráší. Mušličky jsou velice křehké a žloutkový krém lahodně jemný. 🙂

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto
  • 180 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce kakaa
  • 220 g hladké mouky
Krém
  • 2 žloutky
  • 3 balení vanilkového cukru
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 125 ml mléka
  • 80 g másla
  • 3 lžíce likéru (volitelné)
Zdobení
  • jedlé perličky

Postup

1
Vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte kakao, ořechy a mouku. Promíchejte do hladkého těsta.
2
Formičky naplňte těstem a pečte na 180 °C přibližně 18 až 20 minut.
3
Na krém vyšlehejte žloutky s cukrem a moukou nad parou. Přidejte mléko a na plotně nechte svařit do husta. Nechte vychladnout.
4
Poté přidejte máslo, zvolený likér a vyšlehejte dohladka. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček a do jednotlivých mušliček nastříkejte trochu krému, vložte perličku a přiklopte druhou mušlí.
5
Skladujte v chladnu.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Karamelové košíčky

Kuřecí, smetanová omáčka, rýže, zelenina

Polévka z pečené řepy a fenyklu s kozím sýrem

Švestkový koláč s lískovými ořechy

Kořeněný lilek po čínsku

Jablka se skořicí, muškátovým oříškem a křupavými ovesnými vločkami

Netradiční salát s jahodami a šťovíkem

Bonbóny z bílé čokolády s oříšky a semínky

Nepečené karamelové kokosky s hořkou čokoládou do 30 minut

Fit pečený květák s Tandoori kořením a mátovým chutney

Video: 4 způsoby, jak ozdobně nakrájet ovoce

Čokoládový fondant