Vánoční cukroví – křehké ořechové mušličky se žloutkovým krémem
Další skvělé cukroví, po kterém se u nás vždy jen zapráší. Mušličky jsou velice křehké a žloutkový krém lahodně jemný. 🙂
Janetta
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Těsto
180 g másla
100 g moučkového cukru
100 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce kakaa
220 g hladké mouky
Krém
2 žloutky
3 balení vanilkového cukru
4 lžíce krupicového cukru
3 lžíce hladké mouky
125 ml mléka
80 g másla
3 lžíce likéru (volitelné)
Zdobení
jedlé perličky
Postup
1
Vyšlehejte máslo s cukrem do pěny, přidejte kakao, ořechy a mouku. Promíchejte do hladkého těsta.
2
Formičky naplňte těstem a pečte na 180 °C přibližně 18 až 20 minut.
3
Na krém vyšlehejte žloutky s cukrem a moukou nad parou. Přidejte mléko a na plotně nechte svařit do husta. Nechte vychladnout.
4
Poté přidejte máslo, zvolený likér a vyšlehejte dohladka. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček a do jednotlivých mušliček nastříkejte trochu krému, vložte perličku a přiklopte druhou mušlí.