
Na těsto:
Na náplň:
Protlak rozmrazíme. Kešu namočíme na 3 hodiny do vody.
Smícháme protlak s moukou, práškem do pečiva, česnekem a solí. Z nálevu pomocí ručního šlehače vyšleháme hustou a pevnou pěnu jako sníh z bílků. Pěnu přimícháme do těsta. Těsto rovnoměrně vylijeme na plech vyložený pečicím papírem lehce potřeným olejem a dáme do rozpálené trouby péct na asi 170 stupňů a asi po 10–15 minutách teplotu ztlumíme na 130 stupňů a dopékáme. Já jsem v polovině pečení piškot obrátila a to z toho důvodu, že mám plynovou troubu, která zespod připaluje a z vrchu málo peče... Upečený piškot poznáte tak, že do něj zapíchnete špejli a nebudete mít uprosřed řídké těsto.
Připravíme náplň, než bude piškot upečený. Kešu ořechy rozmixujeme na hladkou kaši i s vodou (asi 200 ml). Do této hmoty přimícháme zbytek ingrediencí a zahříváme za stálého míchání ve vodní lázni do zhoustnutí a táhlé konzistence. Náplň by měla chutnat sýrově.
Piškot vytáhneme z trouby, odlepíme od pečicího papíru a ještě horký jej potřeme sýrovou směsí a rolujeme po delší straně těsta, aby vznikla podlouhlá kulatá roláda. Počkáme, až vychladne a chladíme v lednici, poté se bude dát dobře krájet. Skladujeme v lednici v sáčku, aby neokorala.