Dýňové cookies

Mmmm, ty moje zlaté dýněčky! Na víkend přijela neteřinka se synovcem, tak jsem pro ně chtěla udělat nějakou dobrotu. No a když už těch dýní máme letos tolik, musela jsem zase nějakou využít a udělala jsem tyhle výborné cookies. Na pohled nepatří k těm nejhezčím, ale co jim chybí na půvabu, bohatě vynahradí chutí!

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Suroviny na cca 24 kousků:

  • 3/4 hrnku dýňového pyré
  • 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • lžička jedlé sody
  • 1 lžíce skořice
  • čokoládové zdobení

Postup

1

V míse smíchejte mouku, vločky, prášek do pečiva, sodu a cukr a všechnu suché suroviny promíchejte.

2

Poté do směsi zamíchejte dýňové pyré, olej, skořici a opět promíchejte. Kdyby bylo těsto příliš hutné, přidejte více dýňového pyré nebo trošku rostlinného mléka.

3

Na plech vyložený pečicím papírem skládejte jednotlivé "bobky" z množství, co se vejde na lžíci. Dávejte je raději více od sebe, při pečení se dost roztáhnou do stran. Můžete posypat čokoládovým zdobením.

4

Pečte na 180° cca 15 - 18 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové cupcakes plněné slaným karamelem

Meduňka – jak ji sklízet a skladovat + 5 domácích receptů

Zapečené bramborové lupínky s tymiánem – perfektní příloha

Mrkvový dort

Masové kuličky s mozzarellou

Kakaové smoothie

Lahodná italská brioška – hospodárná, přitom luxusní dobrota

Bezlepková čokoládová roláda s kokosovou náplní

Rychlá cuketa na kari

Šťavnaté květákovo – batátové bochánky s česnekem a rozmarýnem

Cuketové rolky

Jednoduchý bylinkový farmářský dip k zelenině bez mléka