
Nakrájejte si na nudličky cibuli. Oloupanou mrkev nastrouhejte pomocí speciální škrabky na nudličky julienne. Pokud jste v kuchyni zručnější, zvládnete to i pomocí obyčejného ostrého nože, anebo to vyřešte prostým nakrouháním obyčejnou
škrabkou.
Oloupejte si rajčata (pokud používáte rajčata z konzervy, tento krok přeskočte). Přiveďte k varu vodu, do ní ponořte na 5 minut rajčata nakrojená mírně do kříže. Pak je slijte a šokově je zchlaďte v ledové vodě. Díky tomu vám půjde slupka krásně
stáhnout. Kromě slupky odstraňte i tuhou část od stopky. Oloupaná rajčata nakrájejte na kostičky a dejte zatím stranou. Ve větším hrnci si rozehřejte na střední teplotu kokosový olej. Na něm nechte zesklovatět cibulku. Pak přihoďte nakrouhanou mrkev, mírně osolte a společně restujte 5 minut.
Nakrájejte si omytou papriku na nudličky. Přihoďte ji do hrnce a společně restujte dalších 10 minut. Jakmile je zelenina měkčí, přidejte rozdrcený česnek, nadrobno nasekaný zázvor a všechno koření. Nechte pár minut za častého míchání orestovat a uvolnit všechnu vůni. Nakonec přidejte rajčatový protlak a krátce osmahněte. Do hrnce přisypte oloupaná rajčata a vše zalijte kokosovým mlékem. Vařte zakryté 15 minut.
Mezitím si nakrájejte kuřecí maso na nudličky a oloupané batáty na kostky (cca 2 x 2 cm). Po 15 minutách mírného varu do hrnce přidejte kuřecí maso a batáty. Vařte společně zakryté 10 minut (dokud batáty nezměknou a nezahustí mírně omáčku).
Hotové curry dosolte a opepřete podle chuti. Podávejte posypané lístky koriandru, kousky čerstvé chilli papričky a čtvrtkou limetky na dochucení. Pokud máte chuť, můžete curry doplnit klasickou nebo květákovou rýží.