fbpx

Bezlepkové krekry se sýrem a slunečnicovými semínky

Recept na slané krekry mám připravený k vyzkoušení už dlouho a konečně došlo na jeho realizaci. Vzhledem k tomu, že se chystáme na návštěvu k celiakovi a jako vždy chci s sebou dovézt nějakou bezlepkovou dobrůtku jako pozornost, bylo jasné, že se bude péct bezlepkově. Já si do těsta přimíchala čirokovou mouku, ale klidně ji nahradte nějakou jinou, určitě neprohloupíte.

Bezlepkové krekry se sýrem a slunečnicovými semínky

Ingredience na 4 porce

  • 100 g hladké čirokové mouky
  • 150 g hladké rýžové mouky
  • 100 g másla
  • 2 PL olivového oleje
  • 100 ml studené vody
  • 1 ČL soli
  • hrst slunečnicových semínek
  • tvrdý sýr na posypání

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Mouku prosyjeme do mísky, přidáme nakrájené studené máslo, olej, vodu a sůl. Zpracujeme do těsta. Pokud se hodně lepí, přisypeme ještě mouku. Necháme aspoň hodinu odležet v ledničce.

2

Sýr nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na malé nudličky. Těsto rozválíme na poumoučeném vále na placku, posypeme semínky a přejedeme válečkem, abychom semínka vtlačily do těsta. Rádýlkém nakrájíme a přendáme na plech s pečícím papírem.

3

Posypeme sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut.

4

Po upečení necháme vychladnout na suchém místě.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Fitness a zdravé

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře