(Ne)sýrový dip k nachos

Skvělá náhrada sýrového dipu, který se běžně prodává v kině k nachos. Zde však chuť sýra výborně nahradí lahůdkové droždí.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 2 menší brambory
  • 1 mrkev
  • 4 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • trochu sójové smetany nebo 1/2 sójakrému od Lunteru
  • 1/2 cibule
  • stroužek česneku
  • lžička kurkumy
  • sůl, pepř, chilli dle chuti

Postup

1

Brambory i mrkev oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Cibulku nakrájíme na větší kousky a osmažíme, ke konci smažení přidáme česnek zbavený klíčku.

2

Do vyšší nádoby na mixování nebo přímo do mixéru dáme uvařené brambory a mrkev, osmaženou cibulku s česnekem, přidáme všechny ostatní suroviny. Pokud nemáte sójakrém, stačí trochu sójové nebo jiné rostlinné smetany – přilijte nejprve trošku, potom můžete přidat podle hustoty dipu.
Rozmixujeme a dochutíme.

3

Dip podáváme s nachos ještě teplý. Když vystydne, je lepší ho zase přihřát.

Poznámka

Z tohoto množství dostanete pořádnou mističku dipu, pokud vám zbude (což je pravděpodobné), můžete si zbytek ohřát třeba k těstovinám.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládová kaše s banánem a burákovým máslem

Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony

Cuketové slané placičky

Rajčatová polévka s mozzarelou a bazalkou

Video: Nepečené mrkvové cupcaky s kešu krémem a provoněné 3 druhy koření

Zapékané žampiony s ricottou a slaninou hotové za pár minut

Italský drobenkový koláč tarta sbrisolona

Bulgurový koláč s rajčaty, mozzarelou, žampióny

Kesu mrkvove kari

Hovězí líčka na víně

Pudingové řezy

Citronové muffiny s mákem