Roštěnky na houbách

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3-4 plátky hovězí roštěné, záleží podle velikosti, pokud máte velké plátky stačí klidně dva
  • sůl
  • pepř
  • pikantní hořčice
  • trocha hladké mouky
  • lesní houby, množství podle chuti,ale minimálně jednu hrst, my houby milujeme takže jsem dala pěknou kopu ( mohou být i sušené )
  • 1 středně velká žlutá cibule, na jemno nasekaná
  • kousek másla
  • olivový olej
  • 150 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • špetka drceného kmínu
  • cca 400-500 ml hovězího vývaru
  • čerstvá petrželka
  • rýže k podávání

Postup

1

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Maso naklepeme a z každé strany opepříme a jen z jedné strany osolíme, to proto, že budeme podlévat vývarem ,který je sám o sobě slaný a pak ještě přidávat slaninu! Takže osolte opravdu méně! Plátky masa z obou stran potřete trochou hořčice, asi necelou čajovou lžičkou. Obalte v hladké mouce a na troše olivového oleje zprudka osmahněte v pánvi. Vyndejte a dejte do zapékací mísy.

2

V čisté pánvi nechte opékat slaninu s cibulkou dozlatova, pokud máte velmi libovou slaninu můžete přidat trochu oleje. Cibuli i slaninu dejte do mísy na roštěnky,lehce ochuťte kmínem a podlijte vývarem. Jen cca hrnek. Vývar předtím ochutnejte, pokud máte hodně slaný, klidně ho raději nařeďte vodou, abyste neměli maso pak přesolené. Maso přiklopíme a v troubě dusíme cca hodinu, s tím, že kontrolujeme zda není potřeba přilít vývar.

3

Po hodince začneme chystat rýži, já miluji basamti ,která se vaří 20 minut, takže s tímto časem počítejte ať máte přílohu i maso stejně hotové. Rýži tedy vařte dle instrukcí na obalu. Mezitím si v pánvi rozpustíme kousíček másla, na něm orestujeme houby do měkka. Poté jemně osolíme a opepříme. Vmícháme trochu čerstvé petrželky a vše dáme k masu do trouby. Zapékáme cca 20-30 minut bez pokličky, aby se vše hezky opeklo. Pokud je to nutné samozřejmě přidáme trochu vývaru tak abychom měli dost omáčky. Nyní už jen měkké masíčko s houbami servírujeme s rýží.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Kakaová roláda plněná 3 druhy zmrzliny, přelitá čokoládovou polevou

Medovníkové kuličky

Papriková kolečka plněná krémovým sýrem, vejci a šunkou

Špagety s česnekem a parmezánem hotové do 20 minut

Hrstková polévka

Kokosové kuličky v čokoládě ze 3 ingrediencí

Bábovka plněná čokoládou

Vánoční cukroví – křehké mandlové rohlíčky

Pečené kuřecí závitky se sýrem a šunkou

Bezlepkové pohankové linecké kytičky s marmeládou

Zapékané mleté hovězí se zeleninou, bramborami a sýrem

Výborná boloňská omáčka