Lehce pikantní BBQ marináda s česnekem a medem

Pokud se chystáte na letní grilování, vyzkoušejte tento recept na lehce pikantní BBQ marinádu na maso, která je vhodná jak na potírání při grilování, tak na delší naložení masa. Pro trochu ostřejší variantu můžete přidat více kajenského pepře či česneku:).
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Porce: přibližně 1 hrnek marinády

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1¼ hrnku kečupu (pro ostřejší variantu marinády zvolte pálivý kečup)
  • 4 lžíce jablečného cideru
  • 1 lžíce drceného česneku
  • 1 lžíce Worcestershire omáčky
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky sušené cibule
  • 1 lžička kvalitní hořčice
  • ⅛ lžičky kajenského pepře
  • ¾ hrnku třtinového cukru
  • ⅓ hrnku melasy
  • ¼ hrnku medu

Postup

1

Smíchejte všechny ingredience v rendlíku a přiveďte k varu.

2

Stáhněte plamen na minimum a za stálého míchání nechte probublávat přibližně 20 minut.

3

Nechte hotovou marinádu vychladnout na pokojovou teplotu a poté použijte nebo nalijte do uzavíratelné sklenice. Uchovávejte v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rajčatovo-bazalková omáčka na těstoviny s tofu

Čokoládové mini cheesecaky s kokosovo – pekanovou polevou

Domácí med z pampeliškových květů vhodný i pro vegany

Kuřecí prsa s teriyaki omáčkou, rýží a zeleninou

Svieže letné cestoviny

Krůtí kuličky

Americký jablečný koláč

Polpette casalinghe al sugo

8 receptů na dokonalé marinády na maso

Nepečený kokosový srnčí hřbet

Snadný cuketový perník s povidly do 30 minut

Krásný dort s jemným krémem a čokoládovými kapičkami