Lehce pikantní BBQ marináda s česnekem a medem
Pokud se chystáte na letní grilování, vyzkoušejte tento recept na lehce pikantní BBQ marinádu na maso, která je vhodná jak na potírání při grilování, tak na delší naložení masa. Pro trochu ostřejší variantu můžete přidat více kajenského pepře či česneku:).
- Doba přípravy: 30 minut
- Porce: přibližně 1 hrnek marinády

Ingredience
- 1¼ hrnku kečupu (pro ostřejší variantu marinády zvolte pálivý kečup)
- 4 lžíce jablečného cideru
- 1 lžíce drceného česneku
- 1 lžíce Worcestershire omáčky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžičky sušené cibule
- 1 lžička kvalitní hořčice
- ⅛ lžičky kajenského pepře
- ¾ hrnku třtinového cukru
- ⅓ hrnku melasy
- ¼ hrnku medu
Postup
Smíchejte všechny ingredience v rendlíku a přiveďte k varu.
Stáhněte plamen na minimum a za stálého míchání nechte probublávat přibližně 20 minut.
Nechte hotovou marinádu vychladnout na pokojovou teplotu a poté použijte nebo nalijte do uzavíratelné sklenice. Uchovávejte v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
česnek grilování marináda maso slané recepty třtinový cukr Omáčky a ochucovadla
Zdroj: www.chef-in-training.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře