Pravá česká bramboračka

Marti

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • hrst sušených hub
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 1,25 l vody (vývaru)
  • zelenina na polévku (mrkev, pórek, petržel, …)
  • 4 brambory
  • majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • petržel nať
  • sůl a pepř

Postup

1

Cibuli si nakrájíme najemno a vložíme do kastrůlku s rozehřátým máslem. Opékáme do změknutí přibližně 4 minuty. Houby si v hrníčku namočíme do vody.

2

Poté cibulku zasypeme moukou a mícháme, dokud nám jíška nezrůžoví.

3

Zalijeme 1,25 l vody nebo vývaru, pořádně promícháme, abychom neměli hrudky, přidáme na kostičky nakrájené brambory, špetku soli a vaříme 10–15 minut.

4

Nakrájíme si zeleninu, dávám přibližně 2 malé mrkve, 1 petržel a část pórku (10 cm) popřípadě i celer. Mrkev krájím na půlkolečka, petržel nadrobno. Dáme do polévky. Prolisujeme česnek a přidáme 1 lžíci majoránky a ještě chvíli provaříme.

5

Nakonec přidáme ještě asi 2 špetky soli nebo dle chuti, nakrájenou petrželku a polévka je hotová.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Slaný bezlepkový cuketový koláč

Pesto z mrkvové natě

Hlivové krupoto s telacím stejčíkom

Video: Šťavnatá kuřecí křidélka v BBQ medové marinádě

Losos na šalvěji s dýňovým pyré

Zapečená cuketa s rajčaty a černými olivami

Paleo makovec

Fingerfood: losos s avokádem na míchaném salátku

Tuniaková tortilla

Grilované tortilly plněné masem a zeleninou

Veganská jahodová zmrzlina bez tuku

Citronové kokosovo-mandlové kuličky bez cukru