Pravá česká bramboračka
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- hrst sušených hub
- 1 cibule
- 3 lžíce másla
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1,25 l vody (vývaru)
- zelenina na polévku (mrkev, pórek, petržel, …)
- 4 brambory
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- petržel nať
- sůl a pepř
Postup
1
Cibuli si nakrájíme najemno a vložíme do kastrůlku s rozehřátým máslem. Opékáme do změknutí přibližně 4 minuty. Houby si v hrníčku namočíme do vody.
2
Poté cibulku zasypeme moukou a mícháme, dokud nám jíška nezrůžoví.
3
Zalijeme 1,25 l vody nebo vývaru, pořádně promícháme, abychom neměli hrudky, přidáme na kostičky nakrájené brambory, špetku soli a vaříme 10–15 minut.
4
Nakrájíme si zeleninu, dávám přibližně 2 malé mrkve, 1 petržel a část pórku (10 cm) popřípadě i celer. Mrkev krájím na půlkolečka, petržel nadrobno. Dáme do polévky. Prolisujeme česnek a přidáme 1 lžíci majoránky a ještě chvíli provaříme.
5
Nakonec přidáme ještě asi 2 špetky soli nebo dle chuti, nakrájenou petrželku a polévka je hotová.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}