Ingredience na 6 porcí

  • hrst sušených hub
  • 1 cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 1,25 l vody (vývaru)
  • zelenina na polévku (mrkev, pórek, petržel, …)
  • 4 brambory
  • majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • petržel nať
  • sůl a pepř

 

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Cibuli si nakrájíme najemno a vložíme do kastrůlku s rozehřátým máslem. Opékáme do změknutí přibližně 4 minuty. Houby si v hrníčku namočíme do vody.

2

Poté cibulku zasypeme moukou a mícháme, dokud nám jíška nezrůžoví.

3

Zalijeme 1,25 l vody nebo vývaru, pořádně promícháme, abychom neměli hrudky, přidáme na kostičky nakrájené brambory, špetku soli a vaříme 10–15 minut.

4

Nakrájíme si zeleninu, dávám přibližně 2 malé mrkve, 1 petržel a část pórku (10 cm) popřípadě i celer. Mrkev krájím na půlkolečka, petržel nadrobno. Dáme do polévky. Prolisujeme česnek a přidáme 1 lžíci majoránky a ještě chvíli provaříme.

5

Nakonec přidáme ještě asi 2 špetky soli nebo dle chuti, nakrájenou petrželku a polévka je hotová.

Mohlo by vás zajímat: Polévky, Pro začátečníky, Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

Dracek

Dracek 4. 4. 2017

Nekde vam v receptu utekly ty houby…

Odpovědět

Marti

Marti (autor) 4. 4. 2017

Jsou hned v prvním řádku: hrst sušených hub ;))

Odpovědět

Martina Rexová-Kršková

Martina Rexová-Kršková 7. 8. 2016

odskusana,vyborna!!!! 😉

Odpovědět

Martina Rexová-Kršková

Martina Rexová-Kršková

Miluji to!

Odpovědět

Eva Antosova

Eva Antosova

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře