Domácí krémové mascarpone ze 2 ingrediencí

Rádi vaříte z domácích surovin, poctivě a bez éček? Vyrobte si domácí mascarpone na které vám budou stačit pouze dvě ingredience a trocha času. S kupovaným se vůbec nedá srovnávat a každý dezert, který s ním připravíte, bude ozdobou stolu. 🙂

recept na domácí mascarpone

Ingredience

  • 2 balení 40% smetany
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Postup

Krok 1

Vlijte smetanu do rendlíku.

MarsCheeseSM3

Krok 2

Pomalu smetanu zahřívejte, než dojdete k teplotě okolo 90 °C. Udržujte směs na této teplotě po dobu 3 minut, poté přidejte lžíci citrónové šťávy a opět udržujte při 90 °C zhruba 3 minuty.

MarsCheeseSM4

Krok 3

Sundejte směs z plotny a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu. Poté ji přendejte do cedníku, který vyložte plátnem a nechte v lednici přes noc odtéct syrovátku do hrnce.

MarsCheeseSM5

Krok 4

Hotové mascarpone ihned spotřebujte.


MarsCheeseSM7

Mohlo by vás zajímat: domácí, mascarpone, rychlé, sladké recepty, snadné recepty, tipy a triky, Recept bez chodu, Recept bez kategorie

Zdroj: food52.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře