Domácí krémové mascarpone ze 2 ingrediencí
Rádi vaříte z domácích surovin, poctivě a bez éček? Vyrobte si domácí mascarpone na které vám budou stačit pouze dvě ingredience a trocha času. S kupovaným se vůbec nedá srovnávat a každý dezert, který s ním připravíte, bude ozdobou stolu. 🙂

Ingredience
- 2 balení 40% smetany
- 1 lžíce citrónové šťávy
Postup
Krok 1
Vlijte smetanu do rendlíku.
Krok 2
Pomalu smetanu zahřívejte, než dojdete k teplotě okolo 90 °C. Udržujte směs na této teplotě po dobu 3 minut, poté přidejte lžíci citrónové šťávy a opět udržujte při 90 °C zhruba 3 minuty.
Krok 3
Sundejte směs z plotny a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu. Poté ji přendejte do cedníku, který vyložte plátnem a nechte v lednici přes noc odtéct syrovátku do hrnce.
Krok 4
Hotové mascarpone ihned spotřebujte.
Mohlo by vás zajímat:
domácí mascarpone sladké recepty snadné recepty tipy a triky
Zdroj: food52.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře