Netradiční salát s mozzarellou, šunkou a nektarinkami

V horkém létě si ráda dám něco osvěžujícího, křupavého a co se nemusí vařit. I to nejjednodušší a nejrychlejší jídlo zvedá v kuchyni teplotu. Tento salát kombinuje sladkou chuť zralých nektarinek s jemnou slaností a uzeností schwarzwaldské šunky a svěžestí limetky a salátu. Neváhejte a vyzkoušejte tuto netradiční kombinaci.

TheKacabi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • hlávka salátu Salanova (kadeřavý salát známý také jako štěrbák) nebo ledový salát + rukola
  • 6 nektarinek
  • 200 g mozzarelly (kdo preferuje, může light)
  • 100–150 g schwarzwaldské šunky
Dressing:
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • pepř

Postup

1
Salát rozeberte na lístky, trochu natrhejte a omyjte. Ráda používám Salanova, protože je křehký, nebývá hořký a vypadá lépe než ledový. Umístěte na 4 připravené talíře.
2
Šunku a mozzarellu natrhejte na kousky. Nektarinky omyjte, zbavte pecky a nakrájejte na kousky. Dejte na salát.
3
Na dressing smíchejte uvedené ingredience. Pokud nemáte limetkovou šťávu, citronová postačí, nicméně pokud to alespoň trochu jde, preferuji v tomto případě chuť limetek. Pepře stačí trošička.
4
Dressingem lehce zákapněte až těsně před podáváním. Můžete servírovat s pečivem.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rýžové nudle se zeleninou

Ricottové lívance

Čokoládový dort s ganache krémem

Banánový chlebíček s borůvkami

Křehký ořechový koláč

Cizrnová pomazánka s čerstvými rajčátky

Vanilková roláda s jahodovým džemem a krémovou náplní

Bezlepková ořechová bábovka

Fitness pizza z květákového těsta + videorecept

Sirup z černého rybízu

Jemné podmáslové muffiny s hutnou kakaovou polevou a ořechy

Černá rýže s brokolicí a medovým tofu