Domácí veganský sýr s česnekem a bylinkami

Láká vás veganská kuchyně, ale nevíte, s čím začít? Nebo jste naopak zkušení kuchaři a už víte, co a jak? Pro vás všechny tu máme recept na velmi jednoduchý veganský sýr pouze z pár ingrediencí. Je velmi krémový, skvělý k pečivu i jako lahůdka třeba ke krekrům.
Pro výrobu sýra budete potřebovat food procesor nebo silný mixér. 🙂
  • Čas přípravy: 30 minut (bez chlazení a odkapávání)
  • Nutriční hodnoty: Kalorie: 54 Tuk: 4.4 g Nasycené tuky: 0.8 g Karbohydráty: 2.8 g Sodík: 33 mg Protein: 1.5 g

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Domácí veganský sýr s česnekem a bylinkami

Postup

Krok 1

Domácí veganský sýr s česnekem a bylinkami

Kešu ořechy vložte do mísy, zalijte studenou vodou a nechte 12 hodin v lednici, zakryté potravinovou folií. Poté je vložte do food procesoru nebo mixéru, přidejte všechen česnek, citrónovou kůru a šťávu, vodu, droždí, sůl a olivový olej. Krok 2

Mixujte do jemné hmoty. Do velkého cedníku vložte jemné plátno, dejte jej na velkou mísu a směs vložte na plátno.

Domácí veganský sýr s česnekem a bylinkami

Krok 3

Složte plátno do většího balíčku, stočte vršek a zajistěte gumičkou. Nechte sýr v cedníku nad hrncem odkapat aspoň 12 hodin v lednici.

Domácí veganský sýr s česnekem a bylinkami

Krok 4

Poté vyndejte sýr z plátna a opatrně položte na servírovací talíř, posypejte bylinkami a dejte do lednice. Servírujte sýr se zeleninou či pečivem. Zbytek sýra skladujte v lednici maximálně 5 dní.

Domácí veganský sýr s česnekem a bylinkami

Ingredience

  • 240 g kešu ořechů
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • kůra z jednoho citrónu
  • 60 ml citrónové šťávy
  • 180 ml vody
  • 6 g lahůdkového droždí
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 30ml olivového oleje
  • bylinky na zdobení (přibližně 8 g)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Okurková raita s mátou

5 nejlepších receptů na domácí másla z ořechů, semínek i kokosu

Kuřecí stehna s bramborami a parmazánovou omáčkou z jedné zapékací mísy

Ciabatta s opečenou slaninou

Tradiční Jidáše

Meringue kisses – sněhové pusinky

Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

Mramorovaná vejce s pikantní náplní

Rizoto s hříbky

Křupavé cibulové kroužky s chilli omáčkou a slaninou

Hrušková pomazánka provoněná perníkem

Citrónový krém (lemon curd)