Domácí veganský sýr s česnekem a bylinkami
Láká vás veganská kuchyně, ale nevíte, s čím začít? Nebo jste naopak zkušení kuchaři a už víte, co a jak? Pro vás všechny tu máme recept na velmi jednoduchý veganský sýr pouze z pár ingrediencí. Je velmi krémový, skvělý k pečivu i jako lahůdka třeba ke krekrům.
Pro výrobu sýra budete potřebovat food procesor nebo silný mixér. 🙂
- Čas přípravy: 30 minut (bez chlazení a odkapávání)
- Nutriční hodnoty: Kalorie: 54 Tuk: 4.4 g Nasycené tuky: 0.8 g Karbohydráty: 2.8 g Sodík: 33 mg Protein: 1.5 g

Ingredience
- 240 g kešu ořechů
- 2 stroužky česneku, nadrcené
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- kůra z jednoho citrónu
- 60 ml citrónové šťávy
- 180 ml vody
- 6 g lahůdkového droždí
- 1/2 lžičky mořské soli
- 30ml olivového oleje
- bylinky na zdobení (přibližně 8 g)
Postup
Krok 1
Kešu ořechy vložte do mísy, zalijte studenou vodou a nechte 12 hodin v lednici, zakryté potravinovou folií. Poté je vložte do food procesoru nebo mixéru, přidejte všechen česnek, citrónovou kůru a šťávu, vodu, droždí, sůl a olivový olej. Krok 2
Mixujte do jemné hmoty. Do velkého cedníku vložte jemné plátno, dejte jej na velkou mísu a směs vložte na plátno.
Složte plátno do většího balíčku, stočte vršek a zajistěte gumičkou. Nechte sýr v cedníku nad hrncem odkapat aspoň 12 hodin v lednici.
Poté vyndejte sýr z plátna a opatrně položte na servírovací talíř, posypejte bylinkami a dejte do lednice. Servírujte sýr se zeleninou či pečivem. Zbytek sýra skladujte v lednici maximálně 5 dní.
Mohlo by vás zajímat:
slané recepty snadné recepty sýr
Zdroj: minimalistbaker.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře