Vláčná cuketová bábovka

Tuhle bábovku dělám hlavně v létě, kdy je úroda cuket na zahrádce skoro nekonečná. Je skutečně jednoduchá a rychle připravená. A navíc vydrží vláčná i týden, když náhodou kousek zbyde. Sami ale zjistíte, že to se nestane moc často.

Kitchen Affair

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • půl hrnku plnotučného mléka
  • čtvrt hrnku rostlinného oleje
  • jedna menší nastrouhaná cuketa
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce holandského kakaa

Postup

1

Všechny ingredience smíchám v hladké těsto, naliju do vysypané a vymazané formy.

2

Peču 10 minut na 200 stupňů, potom snížím teplotu na 150 a pokračuji v pečení, dokud zapíchnutou špejli nevytáhnu čistou.

3

Dopečenou bábovku nechám chvíli odpočinou, vyklopím z formy.

4

Studenou posypu cukrem a můžu krájet.

Poznámka

Používám odměřovací džbánek z Ikei. Má vyznačenou míru pro hrnky.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Orientální lilkové tousty

Špaldový cibulový chléb

Krémový nepečený fondán s brusinkami a pistáciemi

Celozrnné dýňové muffiny

Čočka po indicku

Restovaná kuřecí prsa se zeleninou a sladkokyselou omáčkou

Lehké grilované kuře s koriandrem

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Dýnovy džus

Video: Mrkvová roláda s jemným mascarpone krémem provoněná skořicí

Žíhaná dobrota

Pomalu pečená panenka