fbpx

Ingredience na 4 porce

  • lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší mrkev
  • čtvrtka celeru
  • 100g cizrny
  • zelená nať (petrželka, pažitka, celerová, cibulová… co máte zrovna doma)
  • sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvě mleté chilli, garam masala

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Předem namočenou cizrnu uvaříme do měkka.

2

Cibuli s česnekem nakrájíme na hrubo. Mrkev s celerem nakrájíme na větší kusy.

3

V hrnci zahřejeme olej a krátce na něj orestujeme cibuli s česnekem, až se rozvoní. Přidáme mrkev s celerem a zalijeme horkou vodou. Osolíme, okořeníme pepřem a chilli a společně vaříme.

4

Když je zelenina měkká, přidáme cizrnu a rozmixujeme do hladka. Přidáme špetku garam masaly a případně dochutíme ostatním kořením.

5

Servírujeme posypané nasekanou natí.

Mohlo by vás zajímat:
Polévky

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře