Cizrnová polévka

Ingredience na 4 porce
- lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- čtvrtka celeru
- 100g cizrny
- zelená nať (petrželka, pažitka, celerová, cibulová… co máte zrovna doma)
- sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvě mleté chilli, garam masala
Postup
Celkový čas přípravy: 120 min
Předem namočenou cizrnu uvaříme do měkka.
Cibuli s česnekem nakrájíme na hrubo. Mrkev s celerem nakrájíme na větší kusy.
V hrnci zahřejeme olej a krátce na něj orestujeme cibuli s česnekem, až se rozvoní. Přidáme mrkev s celerem a zalijeme horkou vodou. Osolíme, okořeníme pepřem a chilli a společně vaříme.
Když je zelenina měkká, přidáme cizrnu a rozmixujeme do hladka. Přidáme špetku garam masaly a případně dochutíme ostatním kořením.
Servírujeme posypané nasekanou natí.
Mohlo by vás zajímat:
Polévky