Veganská dýňová polévka

Na podzim se nejvíce těším na dýně Hokaido...mohla bych je jíst na všechny způsoby a klidně 10x denně. Tento recept mám od jedné paní,která ji vaří na druhém konci světa a s velkou oblíbeností. Její verze byla ale vegetariánská a já si ji (to bych jinak nebyla já) upravila dle svého...

Jenny

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1,5kg Dýně Hokaido
  • 1 větší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • hrst petrželkové natě
  • sůl
  • kmín
  • 1 muškátový oříšek
  • cca 500 – 700ml vody

Postup

1

Na oleji osmahneme cibulku (jen co začne chytat barvu), přidáme na kousky nakrájenou, oloupanou (pokud nemáte BIO), semínek zbavenou dýni.

2

Krátce osmahneme,podlejeme vodou,přidáme sůl a trošku kmínu. Přiklopíme a necháme vařit do změknutí (cca 40minut).

3

Potom odstavíme z plotny, přidáme česnek,petrželku a rozmixujeme. Vrátíme na plotnu prohřát a nakonec nastrouháme celý muškátový oříšek. Polévka má být dost hustá.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nápoj nesmrtelnosti

Méně tučný Míša dort navoněný kokosem

Kapustové karbanátky netradičně

Houbová sůl

Koblihy plněné tvarohovým krémem

Cuketovo špaldový koláč s ovocem a perníčkovým kořením

Lahodné mandlové mléko

Polévka miso s uzeným tofu

Lahodná mrkvová bábovka s vlašskými ořechy a pomerančovou polevou

Špagety s brokolicí a s nivou

Takový jste ještě neviděli: Stylový pudinkový dort s polomáčenými sušenkami bez pečení

Dietní špagety z cukety