Švestkové chutney

Jakate

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g jablek
  • 1 kg švestek
  • 100 g cibule
  • 2 lžíce másla
  • 100 g rozinek
  • 150 g cukru
  • 3 lžíce jablečného octu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky pepře

Postup

1

Ovoce a cibuli umyjeme. Jablka oloupeme, jádřince vykrájíme, švestky vypeckujeme. Všechno pokrájíme na kousky.

2

Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a cibulku lehce orestujeme, přidáme jablka, švestky a rozinky. Zvolna za občasného míchání dusíme 30 - 40 minut.

3

Potom přidáme cukr, ocet, sůl a koření a znovu dusíme až směs začne houstnout. Popřípadě můžeme ještě směs rozmixovat.Ještě horkou směs naplníme do sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

4

Skladujeme v chladnu a temnu.

Poznámka

Na 10 malých sklenic.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Perník s bebe sušenkami a marmeládou

Krůtí perkelt

Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka – Pho Ga

Skovstné domácí pagáče s medvědím česnekem

Lahodné třešňovo-citronové sušenky

Kuře po cikánsku

Dýňové ragú s fazolkami

Houbová sůl

Recept na svěží avokádový hummus ve 2 krocích

Lemony lemonies

Video: Překrásné sladké pečivo z listového těsta 4 způsoby

Extra rychlé citronové lanýže z bílé čokolády