Luxusní kynutý ořechový štrůdl s kakaem

Opravdu luxusní zážiek :) Tento recept patří mezi zdlouhavější a náročnější, ale veškerá námaha se vám vyplatí. :) Vyzkoušejete jej a už nikdy nekoupíte ořechový štrůdl v obchodě.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Kvásek

  • 1 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička mouky
  • 50 ml vlažné vody

Těsto

  • 120 ml mléka,vlažného
  • 3 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 15 g rozpuštěného másla
  • 280 g hladké mouky

Náplň

  • 280 g mletých vlašských ořechů
  • 60 ml mléka
  • 60 g másla
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • žloutek, rozšlehaný
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 50 ml kávy
  • cukr
  • bílek, rozšlehaný

Postup

1

Droždí smíchejte s vlažnou vodou, cukrem a lžičkou mouky. zakryjte a nechte několik minut odpočívat. V druhé míse promíchejte mléko, cukr, sůl, vejce a rozpuštěné máslo.

2

Do jiné misky vsypte mouku, přidejte aktivované droždí a mléčnou směs. Promíchejte do hladkého těsta.

3

Je-li těsto ještě lepkavé, přidávejte po malých množstvích mouku a dobře vpracujte. Správně připravené těsto by nemělo lepit.

4

Vložte těsto do mísy, zakryjte ji a nechte minimálně hodinu a půl kynout.

5

Na náplň smíchejte ořechy, cukr, vanilkový cukr a kakao.

6

Přilijte vlažné mléko a máslo a smíchejte.

7

Nakonec přidejte žloutek a promíchejte do hladké směsi.

8

Těsto rozválejte na velmi tenký plát a potřete rozpuštěným máslem.

9

Náplň rovnoměrně rozprostřete na těsto.

10

Zavinte do dlouhého válečku.

11

Formu vyložte pečícím papírem a zabalené těsto do ní uložte.

12

Smíchejte kávu, trochu cukr a rozšlehaný bílek a směsí potřete povrch závinu. Přikryjte a nechte ještě 15 minut kynout.

13

Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 15 minut. Poté snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších 45 minut nebo dozlatova. Nechte vychladnout a poté vyndejte z formy.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lívanečky s chia semínky, pečenými fíky a Amarettem

Pájovi masové koule

Domácí rybízový sirup z červeného rybízu

Rychlé cuketové mini pizzy se strouhaným sýrem a salámem

Vánoční cukroví – křehká máslová kolečka s vanilkou

Nakládaný hermelín

Jednoduchý jogurtový dezert

Rebarborový koláč s jogurtovou náplní a špetkou zázvoru

Špenátové wafle s vejcem

Pikantní bramborovo mrkvový krém

Quinoa kaše s kokosovým mlékem

Briam – zelenina pečená na grécky spósob