fbpx

Máme ideální recepty v období Coronaviru

Vydali jsme novou kuchařku se kterou ušetříte čas i peníze a pošleme vám ji bez poštovného.​

Prolistovat kuchařku

Kuchařka

Nejlepší recepty najdete v naší nové kuchařce.

Prolistovat kuchařku

Kuchařka

Nejlepší recepty najdete v naší nové kuchařce.

Prolistovat kuchařku

Luxusní kynutý ořechový štrůdl s kakaem

Opravdu luxusní zážiek :) Tento recept patří mezi zdlouhavější a náročnější, ale veškerá námaha se vám vyplatí. :) Vyzkoušejete jej a už nikdy nekoupíte ořechový štrůdl v obchodě.

recept-na-orechovy-strudl

 

  • Doba přípravy: 1 h 30 minut
  • Porce: 12

Ingredience

Kvásek

  • 1 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička mouky
  • 50 ml vlažné vody

Těsto

  • 120 ml mléka,vlažného
  • 3 lžíce cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 15 g rozpuštěného másla
  • 280 g hladké mouky

Náplň

  • 280 g mletých vlašských ořechů
  • 60 ml mléka
  • 60 g másla
  • 120 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 žloutek, rozšlehaný
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 50 ml kávy
  • cukr
  • 1 bílek, rozšlehaný

2cd26368713d53fc6691317f0faee249_view_l

Postup

Krok 1

Droždí smíchejte s vlažnou vodou, cukrem a lžičkou mouky. zakryjte a nechte několik minut odpočívat. V druhé míse promíchejte mléko, cukr, sůl, vejce a rozpuštěné máslo.

67bf9056708f3df02b3d0d9c53588d21_view_l

Krok 2

Do jiné misky vsypte mouku, přidejte aktivované droždí a mléčnou směs. Promíchejte do hladkého těsta.

daf76fe5af1d5b2d5803fc06eb0c0691_view_l

Krok 3

Je-li těsto ještě lepkavé, přidávejte po malých množstvích mouku a dobře vpracujte. Správně připravené těsto by nemělo lepit.

988c6f0d82fc1b1b3bd917caba15b78b_view_l

Krok 4

Vložte těsto do mísy, zakryjte ji a nechte minimálně hodinu a půl kynout.

0e608082f6a638ebaecd2fe18a0ce76d_view_l

Krok 4

Na náplň smíchejte ořechy, cukr, vanilkový cukr a kakao.

cb717cb51c01e09e8e71a691120cd665_view_l

Krok 5

Přilijte vlažné mléko a máslo a smíchejte.

fa8302ba5370aa2e360ba4a84902adc8_view_l

Krok 6

Nakonec přidejte žloutek a promíchejte do hladké směsi.

8a5f2392d98f812fd0ba290e23383a47_view_l

Krok 7

Těsto rozválejte na velmi tenký plát a potřete rozpuštěným máslem.

c9051339c71ad27c6507ab20522dee4f_view_l

Krok 8

Náplň rovnoměrně rozprostřete na těsto.

c644119a0c8adc2684adcfcb708af7ab_view_l

Krok 9

Zavinte do dlouhého válečku.

26ffab985c5c74719d892819c28bbfc3_view_l

Krok 10

Formu vyložte pečícím papírem a zabalené těsto do ní uložte.

313a09f6a9e90cf2c9d2ade064dec92c_view_l

Krok 11

Smíchejte kávu, trochu cukr a rozšlehaný bílek a směsí potřete povrch závinu. Přikryjte a nechte ještě 15 minut kynout.

b2258a350f325c0196ca1a79f0d4a7a2_view_l

Krok 12

Rozehřejte troubu na 180 °C a pečte přibližně 15 minut. Poté snižte teplotu na 150 °C a pečte dalších 45 minut nebo dozlatova. Nechte vychladnout a poté vyndejte z formy.

15afff8a1d1243b04f12e2eeaeb88736_view_l

Mohlo by vás zajímat:
kakao káva kynuté těsto ořechy pečení sladké recepty vlašské ořechy Vegetariánské

Zdroj: www.coolinarika.com

Chcete vařit zdravě z levných a obyčejných ingrediencí?

Vydali jsme novou kuchařku se kterou ušetříte čas i peníze a pošleme vám ji bez poštovného.​

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře